maandag 31 oktober 2016

Herfstwerkjes

Dit weekend was weer heerlijk en veel te snel voorbij, ik vind het heel fijn als Maarten thuis is en kijk uit naar de rustige wintermaanden. Het is volgend mij wel al wat rustiger op zijn werk aan het worden maar hij werkt nog steeds ongeveer 50 uur per week, gelukkig is hij rond januari een hele maand thuis.

Herfst!

We hebben samen een beetje in de tuin gerommeld. De kweeperenboom hebben we leeg gehaald, ik zat eens online te lezen en blijkt dat je dat eigenlijk het beste voor half oktober kan doen. Nou ja, bij deze dan. Het bleek nog heel wat te zijn en we hebben alle goede netjes in doosjes staan en alle peren met een plekje in een grote bak. Ik heb nog stel een entsafter besteld zodat ik nog wat kan verwerken en de goede hoop ik nog te verkopen. Afgelopen zaterdag heeft nog iemand  kilo opgehaald voor € 5,- en diegene wilde misschien deze week nog meer halen. Duimen dus :)

Lege boom

En de kamer ruikt nu heerlijk!

Ook hebben we de kas winterklaar gemaakt, en wat plantjes erin gezet om te overwinteren. De planten(bakken) zaten helemaal onder de lieveheersbeestjes, wel 20 of 30. Die zoeken in oktober blijkbaar een plek om samen te overwinteren, dus die zitten nu allemaal in de kas :)
 


En natuurlijk wassen, wassen en nog meer wassen. En luiers vouwen :)  Ook hebben we (vooral Maarten) haardhout gehaald uit een van onze achterste schuren en in de ruimte bij het huis gelegd. Lekker bezig dus.

Gelukkig zit de dakgoot laag

Vandaag ging het mij ook lekker af, het was zulk mooi weer dat ik besloot de was lekker buiten te hangen en toen bedacht ik mij dat ik de dakgoot wel even schoon kon maken. Ik zou hele stoere foto's kunnen plaatsen maar ik ben al bij dat het gelukt is aangezien ik redelijk hoogtevrees heb :) Ik weet dat Maarten het eigenlijk dit weekend wilde doen en er niet aan toe gekomen is, dus hij vind het vast heel fijn dat het van zijn lijstje is (voor een week of 2 ;) Zo nu even saai stofzuigen en dan is dat weer voor twee weken van mijn lijstje.  Toch weer lekker productief geweest zo!

7 opmerkingen:

 1. Wat voelt datz rijk hè zo'n oogst.. heerlijk.
  Ik ken ze eigenlijk niet nog nooit gegeten. Waar smaken ze naar, naar peer?
  Misschien kun je ook wel wat ruiken, is ook altijd leuk!!

  Groetjes Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry... bedoel ruilen!!

   Verwijderen
  2. Rauw kan je ze niet eten, zijn ze zuur en hard. Maar ze ruiken heel apart, heel lekker. De smaak is heel moeilijk te omschrijven, Diana van Diana's mooie moestuin omschrijft het als:
   "Het beste klinkt nog: iets van peer met vooral iets van abrikoos en honing en een vleugje citroen, maar zelfs dat volstaat niet".

   De limonade die wij er van maakten smaak tropisch, fruiterig en bijna honing-achtig. Echt wel lekker, dus ik maak graag wat meer :)

   Verwijderen
  3. Hmm klinkt heel goed.
   Kun je er ook moes van koken bijvoorbeeld?

   Verwijderen
 2. Fijn als je al die klusjes kunt wegstrepen voor een tijdje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Begrijp ik nu dat je eens in de 2 weken stofzuigt? Zelfs zonder honden in huis zou dat hier niet lukken. Er wordt van alles naar binnen gelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, dat is het streven. Soms iets vaker, vaker iets minder :)
   Wij hebben natuurlijk geen huisdieren en bij de achterdeur een hal, hier liggen matten dus via die kant lopen we weinig naar binnen.

   Op sommige plekken waar vuil verzameld pak ik af en toe even een bezem. Zoals bij de kachel (hout en as kruimels) en bij het aanrecht (ik knoei veel :))

   Verwijderen