maandag 23 maart 2015

Wwoof!

De wereld is vol met leuke mensen en positieve initiatieven. Wat ik nu echt een geweldig initiatief vind is wwoof, dat stond oorspronkelijk voor: “ Working Weekends On Organic Farms”. Inmiddels heeft het daarnaast nog verschillende andere betekenissen gekregen, onder andere:
 • World Wide Opportunities on Organic Farms
 • Willing Workers On Organic Farms
 • We’re Welcome On Organic Farms
Het wwoof concept brengt bio-boeren samen met mensen die graag willen leren, leven en/of werken op een bio-boerderij. Stel: je bent geintresseert in duurzaam leven, in het boerenleven en wil graag een tijdje in Frankrijk wonen, dan ga je naar de Franse wwoof website en zoek je een boerderij die bij je past in een gebied naar keuze. Hier kan je vervolgens een tijdje werken in ruil voor kost en inwoning. Je draagt zo bij aan een betere wereld, leert veel over het boeren leven (groente verbouwen, dieren houden) en hebt de ervaring van je leven!
Ergens vind ik het jammer dat ik hier niet van gehoord had toen ik nog jonger was, want ik vind het echt een super initiatief. Natuurlijk is er geen leeftijdsgrens aan het wwoofen, maar wij hebben dit huis met grond gekocht en zijn natuurlijk wel een verbintenis aangegaan daarmee.

Voor mij reden om er hier wat aandacht aan te besteden, mede omdat ik weet dat veel lezers ook geïnteresseerd zijn in alternatieve leefvormen. Wie weet heeft iemand er wat aan! Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de internationale website, en voor wie het dichter bij huis zoekt, hier de Duitse site. Met zulke inspirerende, sociale en positieve initiatieven word de wereld steeds leuker!

7 opmerkingen:

 1. wij gingen twee jaar geleden wooffen in duitslannd! was super-super leuk en leerzaam!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wwoof is geweldig! Ik ben er op tal van fijne plekken mee geraakt in frankrijk, portugal en spanje. Wij denken er over om zelf gastheer/vrouw voor vrijwilligers te worden - er is hier nog zo veel werk en het raakt niet af! Tegelijkertijd kan je dan als gastheer/vrouw een beetje "reizen terwijl je thuis bent", want de wereld komt naar je toe! Misschien ook iets voor jullie? En kenje helpx? Dat is gelijkaardig aan wwoof,behalve dat je hulp kan vragen voor veel meer dan biologisch tuinieren. Op die manier kan je ook in de stad vrijwilligers ontvangen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb ik ook aan zitten denken, vooral omdat het werk hier nooit af lijkt te komen. Ik zat zelf ook al te kijken op http://www.mitwohnen.org/ waar je mensen kan vinden die voor (kost en) inwoning werken. Toch een interessant model, maar heb mij nog niet toe kunnen zetten. Vooral omdat wij nu nog veel werken en er dan niet echt bij kunnen helpen.

   Verwijderen
 3. Ik had dit ook graag willen doen. Soms denk ik er over om een plaatsje te zoeken waar mijn kinderen ook mee mogen. Zouden die er zijn? Misschien moet ik zelf zo'n plek beginnen. Wie weet .....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, dit had ik ook wel willen weten toen ik een jaar of 16 was! Wat een geweldig initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen