dinsdag 31 maart 2015

De laatste Pompoen

Begin november heb ik alle pompoenen uit mijn tuin geoogst en ze waren heerlijk! Inmiddels hebben wij gisteren de laatste pompoen uit eigen tuin gegeten, ik had slechts nog een kleintje over. Het bewaren van de pompoenen ging redelijk, ik wilde ze eigenlijk ophangen in mijn koude kamer maar maar besloot dat het daar te koud was (bovendien hadden wij daar muizen). Ik bedacht mij het grootste deel van de pompoenen in stro te leggen in een warmere kamer.


Een aantal pompoenen kregen hierdoor plekjes, ik vermoed dat het deels door de stro kwam en deels doordat ik ze niet vaak genoeg heb gedraaid. In de meeste gevallen heb ik gewoon de plekjes er af gesneden en de pompoen evengoed gegeten. Toch vind ik het super dat je pompoenen dus in elk geval 5 maanden kunt bewaren zonder ze te conserveren. Bovendien was de pompoen nog net zo lekker als vijf maanden geleden!


Nu wordt het weer wachten tot de nieuwe oogst klaar is. Ik heb weer meerdere flespompoen planten ingezaaid en dit jaar ook kleine hokkaido pompoenen. De witte patissons van vorig jaar vond ik qua smaak toch wat minder lekker dan deze oranje schoonheid. Gisteren toverde ik dit prachtige oranje vruchtvlees in het bovenstaande gerecht, het recept komt van deze site en is hier in huis favoriet. Wat is jouw favoriete pompoensoort? En heb je nog een lekker recept voor mij?

9 opmerkingen:

 1. ...dezelfde pompoen! Ik vind deze toch echt de lekkerste. De laatste pompoen heb ik vorige week tot soep verwerkt, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik eet eigenlijk bijna geen pompoen, maar als ik hoor hoe lang je ze kunt bewaren en zie wat je er allemaal mee kunt doen, worden ze toch wel steeds aantrekkelijker! Misschien volgend seizoen toch eens kijken... Dan zou ik geloof ik ook voor zo'n oranje fles-variant gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het allerlekkerst vind ik de grote muscaatpompoenen. Helaas zijn ze een beetje onhandig om te bewaren. Ik maak er puree van en vries het in. In de tuin zaai ik flespompoenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alle pompoen vind ik lekker.
  Tijdje terug hadden mijn laatste pompoenen plekjes. Ik heb ze in kleine stukjes gesneden en een groot deel in de vriezer gelegd. Zo kunnen we tot eind april voort met pompoenen. Ik had er nog tien..
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lekker pompoensoep, met gemberpoeder en komijn. ui fruiten, pompoen erbij, peper en zou en wate r en de kruiden, zalig!! groet drkje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij vinden pompoenwalnoottaart erg lekker, het is een recept van de Gulle Aarde
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoop dat ik dit jaar ook zelf kan oogsten :) vorig jaar was het mislukt.

  BeantwoordenVerwijderen