maandag 28 april 2014

Triest nieuws

Helaas is gisteravond een van onze lieve kuikentjes ten prooi gevallen aan de kat. Wij hebben toch nog heel erg ons best gedaan om ze te beschermen maar hebben hierin toch gefaald. Waarschijnlijk is de kleine buiten de kippenren gekomen, en kon er niet meer (snel genoeg) inkomen toen te kat eraan kwam. Die kleintjes kunnen natuurlijk niet op tegen de kat, aangezien deze een ervaren roofdier is.

Het is heel erg jammer, en ik merk dat ik het mij best aantrek. Misschien omdat het onze eerste kuikens waren, of omdat ze nog zo jong zijn. En ik geef natuurlijk ook mijzelf de schuld, want ik had ze beter moeten beschermen. Inmiddels hebben wij de ren wat aangepast, en het overgebleven kuiken kan er nu (naar ons weten) niet meer uitkomen. Hopelijk krijgt deze kleine wel de kans om volwassen te worden!

19 opmerkingen:

 1. Oh wat erg! Ik ben ook erg bang dat onze kippen worden doodgebeten. Bij ons in de buurt is er een vos die alle kippen in de buurt doodt. Ik probeer de onze ook zo goed mogelijk te beschermen, maar er kan altijd iets mislopen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eens, wij roeien nu met de riemen die wij hebben. Wij maken gebruik van een oud kippenhok en hebben een ren gemaakt van rest/ afval materialen. Gewoon omdat we geen geld hebben, ik kan niet wachten tot wij later een beter hok neer kunnen zetten. Dat zal vast ook veel schelen!

   Verwijderen
 2. de kat was op weg naar zelfvoorziening...

  maar wel jammer natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kat was al lang zelfvoorzienend :)
   Hij woonde hier al twee jaar alleen toen het huis leegstond, dus is het gewend om voor zichzelf te zorgen. En hij blijft dat nog doen (natuurlijk) ondanks dat hij ook eten van ons krijgt. Wij kunnen het hem natuurlijk niet echt kwalijk nemen.

   Verwijderen
 3. Dan zie je natuurlijk een heel andere kant van je huisdier/kat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik had hem al zien likkebaarden voor de kippenren. Maar toen konden de kleintjes er niet uit, en hij er niet in dus was er niks aan de hand. Inmiddels hadden de kleintjes helaas een manier gevonden om eruit te komen, en de kat neemt natuurlijk zijn kansen.

   Verwijderen
 4. Dat beschermen lukt helaas niet altijd. Onze hond krijgt van elk nest wel een jonge merel te pakken,ondanks onze oplettendheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jonge dieren zijn natuurlijk ook extra kwetsbaar, en dus ook lastiger te beschermen.

   Verwijderen
 5. De natuur is niet altijd leuk. Een dood "huis"dier waar je je aan gehecht bent, een mislukte oogst of een schimmel in je planten...
  Sterkte.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, ik kan ook enorm verdrietig worden als een plantje het niet red. Zeker als ik ze van kleins af aan opkweek, ben ik er erg aan gehecht. Ik ben ook wel een sentimenteel iemand blijkbaar :)

   Verwijderen
 6. Ik snap dat je je rot voelt, maar probeer het jezelf niet kwalijk te nemen. Mijn collega woont ook erg ruim en bij hem is een scharrelkipje door een roofvogel meegenomen en hij stond erbij en keek er naar (en nog erger zijn zoontje van 4 jaar ook). Ook hij heeft de kippen nu meer afgeschermd vooral dat van bovenaf er geen dieren meer bij kunnen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook naar! Wij hebben onze ren ook van boven afgeschermd, mede omdat onze kippen er anders gewoon uitvliegen :)
   Maar zonder die afscherming kunnen roofdieren er anders gewoon inkomen natuurlijk!

   Verwijderen
 7. Wat naar! Je ziet dan echt een andere kant van je huisdier..... onze hond , werkelijk het meest zachtaardigste dier, heeft gisteravond een van onze kippen te grazen genomen, ik was compleet in shock! Ik kan me dus voorstellen hoe je je voelt....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wow! Ik kan mij voorstellen dat je dan schrikt! Onze kat heeft al bijna een jaar samengeleefd met de kippen, en nog nooit een kip wat gedaan. Hij is eigenlijk bang voor de kippen en zeker voor de haan. De ellende was dat de kleine alleen buiten de ren is gaan lopen, dus de groep kon hem niet beschermen.

   Verwijderen
 8. Ja, zo zijn katten... Die van ons liggen ook vaak heel gemeen te gluren naar de kippen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat jammer, dat doen katten idd als ze kans mogen krijgen. ( je moet idd ook gaas op het kippenhok doen ivm met roofvogels, en kuikens kunnen door kleine gaatje's, dat zijn toch dingen die je kan weten als je je goed voorbereid ) ongelukken gebeuren uiteraard, dit is een wijze les het had niet hoeven gebeuren dit ongelukje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een nare reactie zeg. Maar toch fijn dat er ook mensen als jij zijn, die nooit foutjes maken. (Ik ga er ten minste van uit dat jij perfect ben, anders zou je toch niet zo'n veroordelende reactie plaatsen op een verdrietig berichtje mag ik hopen.)
   Anna

   Verwijderen
  2. Ach anoniem heeft natuurlijk wel gelijk. In eerste instantie was de ren helemaal in orde, konden ze er niet uit. Maar omdat ze hoger konden springen nu hebben ze toch een weg gevonden, ik had daar eerder op in moeten springen. Wij zien het ook als een les, dat is ook het beste denk ik. Laat dit het eerste en het laatste kuikentje zijn :)

   Verwijderen