zondag 10 mei 2015

De Hooizolder is opgeruimd!

Toen wij hier kwamen wonen lag de hooizolder nog vol met stro, en dat was een probleem vanwege de brandveiligheid. Dus Maarten heeft toen heel veel stro van de hoorzolder afgehaald, met wat hulp hier en daar. Maar tot op heden lag er altijd nog een berg losse stro daar die nog opgeruimd moest worden, helaas hadden wij daar een aanhangwagen voor nodig.

De laatste hoop met losse stro

Eindelijk is het zo ver! Afgelopen weekend is mijn vader komen helpen met een aanhanger! Wat fijn zeg! Hij heeft Maarten geholpen om de laatste grote hoop weg te ruimen zodat deze klus eindelijk zo goed als geklaard is! Vooral voor Maarten is dit een opluchting omdat hij altijd met dit onafgemaakte klusje zat, nu nog even het kleine spul wegvegen en het is helemaal klaar.

Ook dit is weer een mooie stap vooruit, want dit brengt ons ook weer dichterbij het isoleren van de kamers die onder de hooizolder liggen. Een klusje wat wij ook nog graag willen doen. Wat hierbij ook helpt is dat Maarten verlichting op de hooizolder heeft aangebracht. De tl-bakken die wij elders in het huis hebben vervangen door led-lampen heeft hij op strategische plekken op de hooizolder gemonteerd. De bedrading is hierbij ook mooi en logisch aangelegd. Dit maakt werken op de hooizolder een stuk fijner! Foto's maken op de hooizolder blijft wat lastig, maar een paar foto's kunnen natuurlijk niet uitblijven. Het is en blijft een enorm gave ruimte!


De helft is al weg, het schiet op!

Wat een verschil! Er zijn bijna 15 aanhangwagens nodig geweest!

Natuurlijk moet Khaleesi er ook bij zijn :)

Ook al gaat het hier niet allemaal zo snel als wij zouden willen, elke stap is er een. En dit is toch weer een hele grote stap in de goede richting. Het blijft een meerjarenplan, zeker omdat wij ook gewoon nog werken. Maar wat een plan.... wij leven onze droom hier!

11 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk veel ruimte hebben jullie in en om het huis. Je kunt het helemaal goed zien als het opgeruimd is.
  Ik geloof dat ik een B&B zou beginnen als ik zo zou wonen en het voldoende opgeknapt/verbouwd/ingericht was daarvoor, genereert tegelijkertijd inkomsten.
  Fijne zondag! Hier schijnt de zon lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een B&B is populair. De verdiensten vallen behoorlijk tegen. Je blijft herinvesteren. Als er maar iets kapot is, moet het vervangen. Altijd bezig.

   Verwijderen
 2. Je enthousiasme spat eraf Maja, Leef je droom en geniet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is mosterd na de maaltijd,maar was er niet een boer in de buurt die het losse stro tot pakjes had kunnen persen?
  Dan had je misschien niet zo vaak hoeven rijden.Of je had het voor de moestuin kunnen gebruiken.
  Het ziet er keurig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Aukje,

   Helaas zat er teveel hout stukken en soms steen tussen het stro om te laten persen.
   Ons naald bos waar later een loofbos komt kan die stro goed als compost gebruiken.

   Groet
   Maarten

   Verwijderen
 4. Heerlijk, zo'n lekkere grote hooizolder! Wij hebben een hooizolder (hilde noemen ze dat hier) boven in de kapschuur. Omdat we nog een geit hebben ligt er nog hooi en stro in pakjes. Er woont een kerkuil, er nestelen duiven en het is een slaapplaats voor buurtkatten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zou een mooi te verhuren appartement op de hooizolder zijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vandaag reed ik ergens langs een parkje met hertjes, is dat wat als grazertjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel schattig! Voor nu houden wij het tijdelijk op handmaaien met een elektrische maaier (wel als de zon schijnt natuurlijk). Ik wil later hier in de buurt eens kijken of ik ergens wat grazers kan lenen, lijkt mij het meest efficiƫnt.

   Verwijderen
 7. Een mooie ruimte houd je over! Daar valt veel mee te doen.
  Van dat (vervuilde) hooi had je wel een biomeiler ( www.biomeiler.nl ) kunnen bouwen die had kunnen bijdragen aan de verwarming van je huis.

  BeantwoordenVerwijderen