maandag 25 mei 2015

Pompoenenplantjes

Omdat het inmiddels al bijna eind mei is besloot ik dat het toch echt wel tijd was om de pompoenplanten een plekje buiten te geven, helaas is het opkweken van de pompoenen dit jaar mislukt. Dan maar buiten zaaien toch? Dat zeker, maar daarnaast vond ik bij de lidl hele mooie pompoenplantjes voor € 1,39 per stuk. Terwijl ik stond te twijfelen viel mijn oog op een potje waar twee plantjes in zaten, ik was gelijk overtuigd en nam hem mee! Nu had ik twee plantjes voor € 1,39 niet slecht :) Ik ben een beetje bang dat mijn pompoenzaad wellicht niet goed meer is, en als ze buiten niet opkomen is het straks te laat en dan heb ik geen pompoenen dit jaar. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn, wij houden van pompoenen!


Maar nu moesten ze nog een plekje hebben, waar laat ik ze dit jaar. Pompoenplanten nemen natuurlijk vrij veel ruimte in, en met de nieuwe kas in aantocht was het meest zonnige plekje vergeven. Bovendien wilde ik ze eigenlijk niet in het hoge gras hebben. Toen bedacht ik mij dat het eigenlijk ook klimmer zijn en ik vond online inspiratie voor een stellage waar ze op kunnen groeien.


Vol enthousiasme ben ik aan de slag gegaan, als een ware macgyver maakte ik met wat (uit ons eigen bos gehaalde/gezaagde) takken en een bolletje touw een waar pompoenenpaleis. Het heeft potentie als zeg ik het zelf, ik ben heel benieuwd hoe het gaat uitpakken. Ik zal ze tijdens de groei in de gaten houden, als ze meer steun nodig hebben kan ik het gaandeweg nog wat uitbreiden. Voorlopig hebben ze een plek om lekker zonnig boven de grond te hangen, lijkt mij dat ze dat wel lekker vinden. Een update zal zeker volgen hier :)

6 opmerkingen:

 1. Denk er wel om dat je de pompoenen moet ondersteunen dus spaar alvast uiennetjes, sinaasappelnetjes, het broekstuk van panty's enz. Dan kun je daar de pompoenen in ophangen. Anders breken ze van de plant af door het gewicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welke pompoensoort heb je gezet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hokkaido pompoenen geplant en flespompoenen gezaaid, dus beide kleine soorten.

   Verwijderen
 3. Eergisteren veel pompoen en courgetteplantjes uitgedeeld. Had ze op MP gezet, maar leverde niks op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat je ze niet verkocht, je zou denken dat daar wel markt voor is.

   Verwijderen