maandag 11 mei 2015

Led-bouwlamp, is het wat?

Zie hier onze nieuwste aanwinst, een led-bouwlamp. Maarten wilde er graag een en aangezien wij regelmatig klussen leek mij dat een prima plan. Zoals het er naar uitziet gaan wij in de toekomst nog genoeg klussen om de aanschaf te verantwoorden, en het is gewoon cool speelgoed natuurlijk!


Het is namelijk niet zomaar een bouwlamp, maar eentje met een accu. Je laad hem op (in ongeveer 3 uur is hij vol) en daarna heb je 4 uur lang licht. Ik was erg benieuwd hoe de kleur en hoeveelheid licht zou uitpakken, zou het wel genoeg licht geven? Wij kozen voor een 30 watt lamp (met koud wit licht) en hij geeft goed veel licht! De witte kleur van het licht is goed neutraal en fijn om mee te werken omdat je alles in de "echte" kleur ziet, het doet denken aan standaard tl-licht. Bij de nog te komen klussen op de hooizolder gaat dit zeker goed van pas komen. En niet te vergeten de werkzaamheden die later in de slaapkamer gaan plaatsvinden, aangezien wij dat waarschijnlijk in de winter gaan doen (wanneer het erg donker kan zijn binnen) komt hij dan vast en zeker ook goed van pas.

Een groot voordeel is natuurlijk dat hij minder stroom verbruikt dan een reguliere bouwlamp, een halogeen bouwlamp verbruikt al snel 100 watt. Daarnaast de accu ideaal omdat je er dan mee kunt werken op plekken waar je geen stroom hebt, of bijvoorbeeld als de stroom uitgevallen is. Wat ik ook erg fijn vind is dat deze lamp helemaal niet heet wordt. En de prijs viel mij reuze mee, wij kochten hem online voor € 45,- (incl. bezorgkosten), niet slecht! Wij zijn er in elk geval heel blij mee!

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie lamp en handig ook , over meer te zetten , Ik hoop dat jullie er veel plezier van zullen hebben .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je !

  Dat zal zeker goed komen. ;-)

  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel fijn dat uw ervaringen positief zijn. Dit soort geluiden horen wij in de praktijk vaker. Oude bouwlampen zijn ook vaak stroom slurpers! Dus maak lekker de overstap, wat ledje ;)

  BeantwoordenVerwijderen