maandag 4 mei 2015

Hoe het met de kat gaat

Kleine Khaleesi is afgelopen dinsdag bij de dierenarts geweest voor haar castratie, het was natuurlijk een vrij ingrijpende operatie maar ze lijkt zich goed te herstellen. Op de dag zelf heeft ze nog enorm lang last gehad van de narcose/verdoving. Ze leek flink stoned van de medicijnen en haar achterlijfje leek nog niet te werken, toen ze probeerde te lopen bleef ze omvallen.

Zo zien we haar graag, ondernemend en fit

Wij hebben haar daarom in haar reismandje gelaten en er een kruikje bij gelegd zodat ze lekker bij kon komen. Rond 8 uur ’s avonds hebben wij haar nog een klein beetje (extra lekker) eten gegeven, dat ging er in elk geval goed in! Drinken wilde ze niet en na even knuffelen hebben wij haar maar weer in haar mandje gelegd.

De volgende morgen bleek ze zich al veel beter te voelen, ze maakte Maarten om 6 uur wakker (gelukkig slaap ik met oordopjes!). Ze leek een stuk actiever, nieuwsgierig als altijd maar een beetje stijfjes (wat niet meer als logisch is). Het was duidelijk een beetje wennen allemaal, maar ze was duidelijk goed aan het herstellen. Voor de zekerheid hebben wij haar nog een dagje in huis gehouden.

Vanaf donderdag hebben wij haar weer in de schuur gelaten, en ze voelde zich gelijk weer thuis. Inmiddels doet ze alles weer, rennen, springen, aanvallen, rondvliegen, spelen en jagen. Ze is gelukkig weer helemaal de oude! De wond lijkt zich mooi te genezen en ze heeft ook al weer wat gevangen, dus wij zijn helemaal blij. Vanaf nu hoeven wij ons geen zorgen meer te maken over een ongewenste zwangerschap en kan ze weer lekker buiten ronddwalen.

3 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto! Fijn dat het met haar weer goed gaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dieren herstellen vaan erg snel. Gelukkig is ze wee de oude en kan ze weer haar gang gaan zonder nageslacht te krijgen. Er zijn al zoveel kittens.

  Onze hond is 2 weken geleden gesteriliseerd. En had het na 3 dagen gehad met de korte wandelingen en niet mogen ravotten met andere honden. Gelukkig wel de 11 dagen volgehouden.

  Is wel een hele mooie foto van d'r zo hoog in de boom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik ben ook echt verbaasd om te zien hoe snel ze hersteld, ze is fit en speels alsof er niets gebeurt is. Gelukkig maar!

   Verwijderen