maandag 17 maart 2014

De scooter


Eindelijk is het dan zo ver, de scooter van vriend is aangekomen. We hebben er nog even mee gewacht omdat wij wilden uitzoeken hoe het zat met invoeren, met de auto bijvoorbeeld heeft dat veel geld gekost. Maar na even uitzoeken zijn wij erachter dat het bij de scooter anders zit, we hoeven hem alleen af te melden in Nederland en daarna kunnen we hier een plaatje krijgen. Naar verwachting zijn de kosten niet hoger dan € 50,-.

Maar de voordelen van de scooter zijn enorm, het is namelijk een elektrische scooter. Dat betekend dat wij voor het rijden helemaal geen brandstof kosten kwijt zijn, nou ja bijna geen. En met de scooter kan je hier makkelijk even naar het buurdorp om boodschappen te doen bijvoorbeeld, dus dat gaat uiteindelijk weer schelen op het auto verbruik.

De elektrische scooter is enorm fijn in gebruik, het beste is dat hij zo stil is. Hij maakt eigenlijk alleen een klein zoemgeluid, en verder niks. Daarnaast is het soms fijn om niet helemaal moe te worden, zoals bij fietsen, en om ergens sneller aan te komen. Het lost voor ons in eerste instantie ook een deel van ons voertuigprobleem op, omdat wij maar een auto hebben (en wij er eigenlijk ook geen twee willen). Dus wij zijn heel erg blij dat de scooter er nu ook bij is!

12 opmerkingen:

 1. Ziet er mooi uit! En inderdaad is zo'n ding handig.
  Manlief heeft er ook 1, alleen niet electrisch.
  We hebben 'n tweedehandsje gekocht zo'n 5 jaar geleden en
  die doet het nog prima gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ik moet zeggen dat ik scooters leuker vind dan ik van tevoren dacht. Je kan ze zeer goed gebruiken in plaats van een auto voor veel dingen, en dat scheelt je toch veel benzine!

   Verwijderen
 2. Mooi ding! Houd er rekening mee,dat een ander je niet hoort aankomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar hebben we al aan gedacht. Naast de normale toeter (waar je een hartverzakking van kan krijgen) hebben we er ook een fietsbel op zitten, werkt super.

   Verwijderen
 3. Handig, ga je straks ook mee naar je werk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat is helaas te ver, het is met de auto al 30 minuten. Bovendien moet ik soms heel vroeg en heel laat op pad, en 's nachts alleen op de scooter vind ik dan weer niet zo fijn.0

   Verwijderen
 4. Dat is inderdaad handig en wat 'n leuke ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee, wat leuk, dat ie er is!
  Hee (2) heb je een baan? Te gek! Gefeliciteerd! Nee niet midden in de nacht op de scooter naar huis gaan, hoor.

  Hoe gaat het met de kip? Zo schattig!

  Rinske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!
   Met de kip lijkt het goed te gaan, ze zorgt gelukkig nog steeds goed voor zichzelf door af en toe even te eten en de benen te strekken :)

   Verwijderen