donderdag 6 maart 2014

Keuzes, keuzes

Gisteren voelde ik mij nog geen steek beter, sterker nog het leek zelfs slechter te gaan. Dus ik ben gaan nadenken over het sollicitatiegesprek. Het is voor mij natuurlijk heel belangrijk, maar ik wil ook geen slechte indruk maken.

De vraag is of je een goede indruk maakt als je ziek naar je sollicitatiegesprek gaat. Aan de ene kant lijk je daardoor misschien een doorzetter, aan de andere kant lijk je wellicht onnadenkend. Een griep is natuurlijk besmettelijk. Bij mijn vorige werkgever vond ik het altijd erg verrassend dat mensen met griep naar het werk komen, waar ook nog 35 andere mensen zitten. Met als gevolg dat na een paar dagen het halve kantoor ziek is, en er een enorme onderbezetting is.

Uiteindelijk heb ik er daarom voor gekozen om het gesprek te verzetten. Ik heb opgebeld en uitgelegd dat ik ziek ben, en gevraagd om de afspraak te verzetten. Helaas kan het nu pas volgende week donderdag, maar ja zo is het nu eenmaal. Ik hoop dat ik mijzelf hiermee niet in de vingers gesneden heb, ik vond het een moeilijke keuze om te maken. Het voordeel is dat ik volgende week zeker weer helemaal beter ben, en dat ik mij dan goed kan presenteren.

Voor nu ben ik vooral erg blij dat ik in bed kan blijven, want er blijkt toch iets meer nodig te zijn dan even een dagje uitzieken. Ik ben ik geen tijden zo grieperig geweest, en ik voel mij behoorlijk beroerd. Nog maar even verder gaan met rustig aan doen dan.....

29 opmerkingen:

 1. ik had denk ik dezelfde keuze gemaakt! veel beterschap en superveel succes volgende week donderdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja goede keuze, geeft ook blijk van verantwoordelijkheidsgevoel rekening houden met anderen. Als je echt griep hebt is het iets anders dan verkouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo had ik het nog niet gezien, maar ja ik wil niet dat andere mensen zich net zo rot voelen als ik :)

   Verwijderen
 3. Nu heb je echt de tijd om te genezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, weer een dagje niksen. Pff, het is vooral moeilijk om niet in mijn hoofd bezig te zijn met alle dingen die ik wil/ moet doen.

   Verwijderen
 4. Dat is een hele verstandige keuze die je hebt gemaakt.
  Nu kun je volgende week donderdag fit en wel jezelf presenteren.

  Ziek nu eerst maar lekker uit.
  Beterschap gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede keuze, voor jezelf zorgen. Als een potentiële baas daar geen begrip voor heeft, mag je zelfs blij zijn dat het je baas niet is. Ik had ooit een baas die een aantekening werkweigering in werkdossier zette toen ik vanwege longontsteking thuis bleef. Ik was blij dat ik daar weg kon.

  Beterschap.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, dat is helemaal belachelijk!
   Kan mij voorstellen dat je voor zo iemand niet wilt werken!
   Het enige waar ik 'bang' voor ben is dat ze denken dat ik misschien vaak ziek ben.

   Verwijderen
 6. Volgens mij is dit de enige verstandige optie. Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het lijkt me inderdaad de meest verstandige optie, je zult ook geen goede indruk nalaten als je iedereen daar aansteekt. En misschien volgende week dan nog even (extra) benoemen dat griep besmettelijk is ofzo?Beterschap in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ook mijn idee, om aan te geven dat ik niet kwam zodat ik haar niet ook ziek zou maken. Toch even benadrukken ;)

   Verwijderen
 8. Hoe het opgepakt wordt, ligt ook aan hoe je het brengt, he?
  Als je zegt: ik vind dit een belangrijk gesprek, dus ik wil daar echt fit voor zijn, komt het heel anders over dan wanneer je zegt dat je je toch niet zo lekker voelt...

  En er zelf nog een keer op terugkomen volgende week: Ik vond het zó vervelend want het maakt wellicht geen goede indruk. Maar als ik vorige week wèl was gegaan, dan was mijn griep waarschijnlijk meer opgevallen dan de inhoud van het gesprek...

  Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, houding en insteek bepalen alles. Mede daarom is het ook beter om het te verplaatsen, hoe jammer dan ook.

   Verwijderen
 9. Verstandige keus en die kan je volgende week nog toelichten als dan nodig blijkt. Voor nu: uitrusten en bijtanken. Beterschap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. als je bi j ons op het werk zegt dat je niemand aan wilt steken als je ziek bent en daarom thuis wilt blijven ,kun je er op rekenen dat je ziekmelding niet geaccepteerd word en je dus ook niet betaald word, de reden dat ik vorig jaar door bleef lopen met een bronchitus en daardoor pas echt goed ziek werd , maar ook toen moest ik nog dreigen met een deskundigen oordeel van het UWV voor mijn ziekmelding serieus genomen werd en toen ik bij de Arbodienst moest komen was de Arboarts daar zeer verbaasd over aangezien hij maar 2 eerdere ziekmeldingen in mijn dossier kon vinden van de 5 jaar die ik bij de huidige werkgever werk. ik denk dat je als bij mijn werkgever solliciteert en afzegt wegens ziekte , hoe ernstig ook dat je gelijk niet meer op sollicitatiegesprek hoeft te komen, triest maar helaas wel waar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker een triest verhaal zeg! Jammer dat daar op zo'n manier mee omgegaan wordt. Ik begrijp dat mensen zich niet om elk klein ding ziek moeten melden. Maar mensen worden nu eenmaal ziek, en daar zal je als werkgever toch op een serieuze en constructieve manier mee om moeten gaan.

   Verwijderen
 11. Een verstandige keuze, beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beterschap,en veel succes volgende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel veel beterschap en succes als je helemaal fit je sollicitatie hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 'n Verstandige keuze! Sterkte en beterschap! Nu alleen maar hopen dat de sollicitant van vandaag niet zo'n goede indruk maakt dat de rest van de afspraken afgezegd wordt! Dat is mij overkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goed dat je niet gegaan bent inderdaad.
  Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind het een goede beslissing. Niemand neemt het je in dank af als je anderen aansteekt. En bovendien kun je je volgende week beter presenteren als je fit bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dit een zo'n nare verlies - verlies situatie, als je afbelt maak je een slechte beurt en als je daar ziek moet verschijnen ook. Ik werk al 20 jaar op personeelszaken dus ik wel waar ik over spreek. Afbellende sollicitanten die ziek zijn maken meestal geen kans meer hoe oneerlijk soms ook. Te groot risico voor de werkgever. Ik heb nog nooit een werkgever meegemaakt die het een medewerker of sollicitant in dank afgenomen heeft als die niet kwam om anderen niet te besmetten. Ik denk wel dat als het mijn droombaan zou zijn ik een pijnstiller, neuspray, poeppil oid dergelijks zou nemen en de kans zou pakken.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, heel lastig is het. In dit geval gaat het niet om mijn droombaan, maar elke baan die geld verdient is voor mij een droom nu :)
   Het sollicitatiegesprek is niet bij de werkgever zelf, maar bij een uitzendbureau. Ik hoop gewoon op het beste.

   Verwijderen