zondag 2 maart 2014

Opruimeritus

Vandaag heb ik onze tuin wat opgeruimd, en dat was wel nodig ook. In het bos ligt echt zoveel plastic. Van snippers hard plastic, zacht plastic verpakkingen, plastic zakken tot speelgoed. Je kan het zo gek niet bedenken of het is te vinden. Zonde vind ik dat, en ik stoorde mij er al een tijd aan.

Vandaag was het lekker zonnig en ik wilde graag een beetje rustig aan doen, dus ik ben met een zak de tuin in gegaan. Het heeft ook flink wat opgeleverd! Ik heb een emmer met bouwpuin/ stenen, twee handen vol lood (!?), en een flinke zak vol plastic. En dat was slechts een klein deel van de tuin. Maar ik ben tevreden, het is goed opgeruimd en het begin is er zo. Alle beetjes helpen!

Het is goed zoeken naar alle kleine stukjes

Maar als je goed kijkt zie je ze overal liggen

De zak met troep

Een emmer met stenen en lood

Een T-shirt waar de planten doorheen groeien

Zo is een deel weer lekker opgeruimd!

8 opmerkingen:

 1. Je brengt me op een idee. Deze week de snoepjespapiertjes en andere rotzooi maar weer uit het voortuintje halen. Wij wonen op een route naar een basisschool.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik stoor mij ook altijd aan het zwerfvuil overal! Ik heb zelf geleerd dat je nooit wat op de grond gooit, maar dat je het gewoon in je zak stopt en het thuis (of elders) weggooit.

   Verwijderen
 2. Is dat allemaal uit jullie eigen bos?

  Wij gaan regelmatig de hond uitlaten aan de dijk en bijna altijd neem uik wel rommel mee die daar weer ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jep, en ik heb slechts 1/3 van het bos gedaan!
   Het huis heeft natuurlijk een tijd leeggestaan, en de tuin is toen ook niet onderhouden. Een groot deel is er waarschijnlijk gewoon in gewaaid, en ander deel komt wellicht van vorige bewoners.

   Verwijderen
 3. Dat is een flinke hoop afval! Jij hebt de zondag goed besteed. Wat zul je vannacht lekker slapen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beetje herkenbaar, wij vinden altijd vanalles in onze achtertuin en voorstukje. Troep van de bovenste buren helaas... Het houd een mens bezig zullen we maar zeggen :)

  BeantwoordenVerwijderen