zondag 30 maart 2014

De eerste zonne-energie!

Het zal nog wel even duren voordat wij onze zonnepanelen installatie kunnen plaatsen, het dak moet hiervoor nog vernieuwd worden en het geld ligt helaas niet op de plank. Ook moeten we nog wat papierwerk wat betreft de subsidie regelen. Ik hoop dat het ons deze zomer nog gaat lukken, en daar streven we ook wel naar. Maar het blijft toch even afwachten.

Maar er is een klein duurzaam lichtpuntje. Wij hadden nog een ouder zonnepaneel liggen, vriend was hier voor de verhuizing al mee aan het spelen. Hij had geen dak maar gebruikte een verrijdbare stellage, en testte o.a. hoeveel stroom het paneel leverde in hoeveel tijd.


Maar nu hebben we een eigen huis met dak! Dus vriend heeft het paneel op een kleiner platdak geplaast en aangesloten naar zijn werkkamer. Hier vult het paneel via de omvormer een kleine accu. Vanuit deze accu kan vriend de verlichting en andere kleine elektrische apparaten van energie voorzie, leuk!


Het zet natuurlijk geen echte zoden aan de dijk wat energiebesparing betreft, maar leuk vind ik het wel. Alle beetjes helpen, en daarnaast is het super leuk om deze techniek in werking te zien. Ik wordt er helemaal enthousiast van. In de toekomst gaat dit paneel waarschijnlijk op het (nog nieuw te bouwen) kippenhok liggen, om daar stroom te kunnen leveren voor het licht in de winter en een deur die na het vallen van de avond automatisch sluit. Hoe stoer is dat!

7 opmerkingen:

 1. Oh, wat leuk en wat creatief!
  De afgelopen maand was erg zonnig, onze zonnepanelen hebben veel opgebracht.
  Groet, Christina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ik mij voorstellen, normaal zijn deze maanden natuurlijk wat matig qua opbrengst. Maar zoveel mooie voorjaarsdagen zal de opbrengst zeker goed doen!

   Verwijderen
 2. Ik vind het weer helemaal geweldig!
  Jullie gaan het wel redden, hoor!
  Rinkse

  BeantwoordenVerwijderen