zondag 23 maart 2014

Zondag


Alles gaat zijn gangetje hier. Helaas kon de buurman afgelopen vrijdag niet helpen met het halen van de compost, dus dat is uitgesteld naar maandag morgen. Hopelijk kunnen we dan een flinke slag slaan in de tuin. Het gaf mij wel wat extra tijd om wat dingen gedaan te krijgen zonder haast, dus dat is ook weer mooi. Hopelijk hebben we maandag of dinsdag de moestuinbedden en de hugelkultur klaar.

De plantjes in de vensterbank doen het goed, en het begint aardig groen te worden. En ook met onze broedse kip gaat het lekker, zij zit nog altijd fijn te broeden op de eitjes. Wat ik ook heerlijk vind is hoe groen alles aan het worden is. Veel bomen en planten lopen uit en al het groen doet mij goed, zeker als het ook nog mooi weer is.

Al met al ben ik erg tevreden met hoe het gaat, en ondanks dat ik nog vol zit met plannen heb ik echt het idee dat we veel gedaan hebben en dat het lekker opschiet. We zullen hier altijd nieuwe plannen en wensen houden, het is toch echt een meer jaren plan. Maar met wat we doen en al gedaan hebben zijn we heel tevreden en blij, wat is het heerlijk om je dromen uit te leven!

16 opmerkingen:

 1. Indien er een droge schuur is aan de andere kant van je koude muur in de living, kan je je reserve brandhout tegen die muur opstapelen zodat:1. je een goede isolatie hebt; en 2. het hout droogt beter en vlugger. In de zomer droogt hout beter onder een afdak buiten; want de wind helpt; maar in de winter kan je hout nogal goed drogen in een overdekte ruimte die iets warmer is dan buiten dankzij de warmte van het aanpalende bewoonde pand. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Wij hebben momenteel op verschillende plekken brandhout liggen, wij zijn ook nog aan het opruimen en sorteren.

   Verwijderen
 2. Wat heb een mooi vensterbank tuintje, man o man wat groeit het allemaal snel he, heerlijk. Stap voor stap op naar de zelfvoorziening, succes met alles !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je plantjes hebben het naar hun zin zo te zien.
  De positieve manier waarop je naar het heden en toekomst kijkt zal jullie zeker helpen op weg naar zelfvoorziening.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hier zaaien we alles direkt in de volle grond. Wij zijn gisteren begonnen en de aardappels, uien, wortelen, pastinaak,selderie, bieten en doperwten zitten er in. Vandaag hadden wij ook een broedse kip en ze legt op een mooi nest van 10 eieren. Niet voor niets eieren apart gehouden en iedere dag gedraaid. Als het allemaal gaat zoals het hoort hebben wij met pasen Kuikens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die dingen zaai ik ook allemaal in de volle grond. In mijn vensterbank staan voornamelijk tomaten, courgette, pompoen e.d. Deze warmte minnende planten kunnen wel een kleine voorsprong gebruiken in ons klimaat :)
   Leuk dat jullie ook kuikens krijgen! En met pasen, dat is wel helemaal leuk!

   Verwijderen
 5. Ja , heerlijk zoals alles uitloopt, he! De magnolia's zijn zo prachtig! En de wilgen met dat zachte groen.
  Je bent geweldig bezig, Die deur vind ik ook super mooi!
  Lekker rustig aan, hoor. Morgen is er weer een dag.
  Groet aan kippie!

  Rinske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Wij hebben vandaag een paar kleine klusjes gedaan en verder onze energie voor morgen bewaard :)

   Verwijderen
 6. Hier ook een vesnterbank vol met mini-plantjes. Ziet er zo gezellig uit en geeft dadelijk ook allemaal lekkers. Ik wilde de boontjes buiten zetten maar ik denk dat het daarvoor te joud wordt. Dan toch nog maar een weeknje wachten en anders met stro en plastic toedekken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het voor boontjes inderdaad nog erg vroeg is, ik wacht er meestal mee tot na ijsheiligen.

   Verwijderen
 7. Wat een fijne foto's, prachtig he al het nieuwe kleine groen. En die plannen, plannen zijn er nu eenmaal om gemaakt te worden. Wanneer een plan uit komt is het juist de kunst om heel blij te zijn met het geen wat gedaan is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zeg je goed! Ik vind het nog steeds heel bijzonder dat wij hier wonen, en geniet er met volle teugen van. Na zo lang dromen is het super om het ook te leven!

   Verwijderen
 8. Ons kippie komt ook niet meer van t nest af, en haar ogen zijn oranje,echt om bang van te worden. Ik moet nog beginnen met zaaien, alles zal in bakken moeten daar we onze bestaande tuin gaan opofferen aan de kippen, ze krijgen dan een ren van 5 bij 5 meter. Hebben nu een klein rennetje aan de hok maar we gunnen ze zoveel meer. Heb al een mooie omheining gevonden, Nu alleen nog bestellen en dan kunnen daar straks weer bakken aan gehangen worden. Heb zin om er een paleisje van de te maken...

  BeantwoordenVerwijderen