maandag 16 januari 2017

Fotoverslag: Onze tuin in het Wit

Het is wel duidelijk, ik ben echt een sneeuw liefhebber :)
Het weer is de laatste dagen echt super, veel zon en helder. Heerlijk fris en zo mooi wit!  Vandaag even lekker de tuin rond gegaan. De grootste verassing was hoe warm het in de kas aanvoelde vergeleken bij buiten, lekker! Er staan nog een paar slaplantjes en wat andere planten te overwinteren. Ik wil binnenkort weer veldsla zaaien daar nu de dagen lichter worden, maar daar heb ik volgende week tijd zat voor als Maarten thuis is.

Ik ben gelijk even op de (spreekwoordelijke) koffie gegaan bij de buurvrouw en heb even bijgekletst. Mijn voornemen is om wat vaker bij de buren langs te gaan en een betere band op te bouwen, zeker nu ik thuis ben heb ik daar ook meer tijd voor. Het zijn enorm aardige mensen, en de deur staat altijd open. Iets wat ik helemaal niet gewend ben eigenlijk, wij zijn/waren altijd meer van het 'vooraf bellen'. Ik voel(de) mij ook altijd/soms wat bezwaard om zomaar ergens aan te waaien maar het gaat steeds beter. Tegenwoordig heb ik Vera bij mij en daar doe ik de buurvrouw(en) (en tot mijn verbazing ook de buurmannen) zelfs een groot plezier mee, dus gaat het mij nog makkelijker af 😉. Ik blijf het heel fijn vinden hoe wij aan de ene kant afgelegen wonen en toch buren op loopafstand hebben, zeker omdat wij echt hele leuke en lieve buren hebben.

En dan nu, sneeuwfoto's ....


De straat is  behoorlijk glad

Op de voorgrond onze jonge (en kale) walnotenboom

Onze tuin vanaf de straatkant gezien

Rechts zie je de oude stallen

Dennenbomen zijn gemaakt voor sneeuw

Het was 5℃ graden in de kas en -3℃ buiten

Min-max -5℃ en +18 ℃, sinds december

Het schaduwspel is ook zo mooi

Aan de schaduwkant ligt nog sneeuw op het da k

Ons boshuisje 😍

De sneeuw is al van het dak gegleden

Een simpele tak is ineens een kunstwerk


12 opmerkingen:

 1. Heerlijk winterweer. Mooie plaatjes krijg je dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, wat een ruimte. Heerlijk. Deze week ga ik de huur betalen van mijn nieuwe moestuin met kas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij wonen (denk ik) iets oostelijker dan jullie, op de rand Kreis Leer/Cloppenburg en het is hier ook zo mooi.
  Ons laantje lijkt op jullie weggetje en, een beetje tot onze verbazing, hebben wij ook erg leuke buren. Ze hebben eerst een beetje de kat uit de boom gekeken maar dat doe ik zelf ook, is niet zo erg. We hebben zelfs Sylvester met een paar buren gevierd, was erg gezellig. En in het voorjaar gaan we met een stel een weekend naar Amsterdam, waar ze nog nooit geweest zijn.
  Net als jullie, nooit spijt gehad van onze beslissing hier te gaan wonen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan wonen jullie behoorlijk dichtbij, denk 30 a 45 minuten hier vandaan. Wat fijn dat jullie het ook zo getroffen hebben met de buren! Ik heb het idee dat de mensen hier socialer zijn, maar dat kan ook komen omdat we hier op het platteland zitten.

   Trouwens, ik weet niet of je het leuk vind maar ik las dat er volgende maand een 'zaden, stekjes en ideeen ruilbeurs is in Oldenburg'. Ook redelijk bij jou in de buurt dan.
   Oldenburg i. Oldbg.
   So., 12. Februar - 14 bis 18 Uhr
   3. Saatgut-Tauschbörse Oldenburg
   Am Stadtmuseum 15 Poly Haus

   Verwijderen
  2. Bedankt voor de tip...jammer genoeg ben ik er niet dat weekend maar zou zeker gegaan zijn als ik thuis geweest was. Oldenburg is een onvermoed mooie stad, ben er pas voor het eerst geweest.

   Als ik het zo lees wonen jullie dan in de buurt van Papenburg, ben een half jaar lang daarheen geweest voor yoga en dat was ongeveer zo lang rijden :) (Meen eens gelezen te hebben dat jullie in Emsland wonen maar dat is ook groot he)

   Verwijderen
  3. Klopt, Papenburg is inderdaad de 'grote stad' hier in de buurt. Ik denk dat ik ook wel eens in jullie omgeving ben geweest dan ostrhauderfehn/ Barßel/ Saterland gok ik? Onze kinderarts zit in Leer, en ik heb laatst nog wat opgehaald in die omgeving via ebay kleinanzeigen :)

   Verwijderen
 4. Goed gegokt! Wij wonen in Holterfehn, gemeente Ostrhauderfehn, tegenover de Baggersee van Ludwig Würdemann.
  Altijd welkom als je in de buurt bent he, laat maar weten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stuur mij anders even een kort mailtje op wegnaarzelfvoorziening@gmail.com dan heb ik je mailadres voor als ik in de buurt ben :)

   Verwijderen