woensdag 4 januari 2017

Het nieuwe jaar fris beginnen

Hoe begin je het nieuwe jaar beter dan met een schone lei? Wij namen het heel letterlijk en hebben daarom onze gang een lekker fris laagje verf gegeven. Deze gang zit als zijtak op onze ingang-gang, en loopt naar onze slaapkamer, de babykamer en de badkamer. We waren het al lang van plan, toen we klaar waren met het klusproject in dat deel van het huis stond het nog op het lijstje maar toen we uiteindelijk klaar waren met het isoleren, de kinderkamer en de slaapkamer was ik hoogzwanger en had er geen zin meer in :)

De muur was niet alleen verkleurd maar er zaten ook veel vegen, vlekken en vieze plekken op. En we komen hier dus dagelijks meerdere keren langs dus het is wel iets waar je je regelmatig aan stoort, doordat we met zijn tweeën thuis waren kwam het er nu eindelijk van. En het is echt een verbetering!

En kijk eens wat een verschil!


En een close-up van het kleurverschil:


De gang is voorlopig nog erg saai, witte muren en een witte vloer. Ik heb er even een foto bij gezocht van toen wij hier kwamen wonen:


Zo zag het er dus uit, veel schilderijtjes, een grote kast, maar 1 lichtpunt een een stofnest kleed op de grond. Oh en vergeet de kunstbloemen niet, het hele huis stond vol met kunstbloemen trouwens en op elk raam zaten deco raamstickers brrr.

Wij zijn wel van plan om het nog wat meer aan te kleden, misschien iets groots op de achterste muur of misschien gelijk rechts waar de vorige bewoners de kast hadden staan. Misschien doen we gek en doen we het beide. Maar we nemen rustig de tijd, voorlopig vind ik het wel lekker schoon en rustig zo én ook heel makkelijk schoon te houden!

11 opmerkingen:

 1. Ziet er weer lekker fris uit, en erg ruimtelijk zonder al die tierelantijnen van de vorige bewoner... Ik zou ook wel wat minder troep willen, maar man vindt dat ik al wel genoeg heb weggedaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met die spotjes geeft het meer glans dan op de vorige foto. Witte vloer ook, zonder dat het een ziekenhuis iets wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je dochtertje kan daar leren fietsen. Wat een heerlijke ruime gang

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo'n mooie gang en je komt ergens wel iets tegen wat daar precies gaat passen zonder ernaar te zoeken is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om zo aan het begin van het jaar weer fris te beginnen :) Ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien later een mooie grote foto canvas van jullie dochter/gezin aan de muur?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker weer strak in de verf.
  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vond de gang van de vorige bewoners wel gezelliger...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was zeker meer aangekleed en zoals het nu is is er ook niets gezelligs aan natuurlijk :)
   Maar dat komt nog wel!

   Verwijderen
 8. 't Ziet er netjes uit, maar ik zou het plafond een andere kleur geven.
  Ben het trouwens wel een beetje met Anita Willems eens. Komt ook omdat ik zelf niet van witte plavuizen houd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi, even een heel andere vraag maar wist even niet onder welke post ik die moet plaatsen. Kent Duitsland ook een AOW? Ik weet alleen dat elk jaar dat je in het buitenland woont, je geen AOW in NL krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Duitsland kent geen aow maar wel een landelijk pensioenfonds, als je werkt of een uitkering krijgt betaal je bijdragen en vanaf je pensioengerechtigde leeftijd krijg je dan je uitkering. Dit gaat via de Deutsche Renteversicherung.
   Daarnaast kan je soms via je werkgever nog een extra pensioenvoorziening krijgen óf privé iets afsluiten.

   Wij gaan er zelf vanuit dat we niets krijgen aan pensioen of aow, niet van Nederland of Duitsland. We regelen onze oude dag zelf en alles wat we krijgen is mooi meegenomen.

   Verwijderen