woensdag 3 december 2014

Bij de Hausarzt

Eergisteren schreef ik over mijn pijnlijke plek in mijn nek/rug/schouder, helaas kon ik toen niet naar de dokter omdat ik moest overwerken. Gistermorgen ben ik gelijk naar het inloopspreekuur gegaan en na 45 minuten wachten was ik aan de beurt (gelukkig had ik een boek bij mij).

De Hausarzt bevestigde mijn vermoedens, het is inderdaad een ontsteking. Hij stelde voor dat hij mij een Spritze zou geven en dat ik dan thuis in bed ging liggen, maar ik heb het niet zo op Spritzen (help) en ik wilde mijn collega's niet alleen laten dus ik vroeg om tabletten. Zo geschiedde het dat ik de dokter gedag zei met een recept voor nog wat zwaardere diclofenac en de belofte dat ik de volgende dag terug zou komen als het nog niet ging.

De pijnstillers werken best goed, maar ik voel immer nog wat pijn. Bovendien is het zitten achter de pc en het rondlopen en dingen doen toch geen goed plan, en dan hebben wij het nog helemaal niet over het autorijden (zonder stuurbekrachtiging). Dus naarmate de dag gisteren vorderde kreeg ik meer en meer het idee dat het een goed idee was om rust te nemen.

Eigenlijk zijn er maar twee redenen waarom ik twijfel. De eerste reden is het feit dat er een soort personeel tekort is en dat ik mijn collega's niet in de steek wil laten. En de tweede reden is dat ik nog in mijn proeftijd zit, en het ziet er niet goed uit om je in die periode twee keer ziek te melden. Als ik puur en alleen kijk naar mijn eigen gezondheid dan weet ik dat ik gewoon even rustig in bed moet liggen, anders loop ik over twee weken misschien nog met pijn rond.

Dus ik heb vanmorgen de knoop doorgehakt, ik ga zo meteen nog een keer naar de Hausarzt en laat mij dan door hem Krankschreiben. Ik ga in elk geval vandaag en morgen de hele dag in bed doorbrengen en dan kijken we wel hoe het daarna gaat, ik vermoed dat dat al heel veel verschil gaat maken. Leuk is anders, maar als ik niet voor mijzelf zorg dan doet niemand het.

14 opmerkingen:

 1. Verstandig om nu voor jezelf te zorgen. Je hebt er ook niets aan als je ermee doorloopt en je collega's en werkgever uiteindelijk ook niet, omdat het dan vast veel langer gaat duren.
  Kun je je collega's en je leidinggevende niet uitleggen dat het niet je gewoonte is om ziek thuis te blijven? Ze hebben gisteren en eergisteren in ieder geval al ervaren dat je er alles aan wil doen om te blijven werken en zullen ook wel gemerkt hebben dat het zo niet ging.
  Sterkte bij de huisarts en neem je rust, je hebt het nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed,dat je om je gezondheid denkt. Je kunt beter kort ziekteverlof moeten nemen,dan langdurig klachten houden.Beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niets aan te doen meidie. Dit is dus iets dat niet vanzelf verdwijnt.

  Lastig besluit om te nemen he. Ik vind het ook moeilijk om me ziek te melden. Onder het mom van achjaeenbeetjeafleidingzalmegoeddoen ikkanmncollegaasnietlatenzitten en alsikvrijbenneemikmijnrustwel loop ik veel te lang door met klachten . Het resultaat is veel langer en meer pijn. Dit is een goed besluit van je. Beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel herkenbaar! En na een dagje thuis valt nu helemaal op dat het niet zo snel weg gaat, dus ben ik inmiddels heel erg blij met de rust!

   Verwijderen
 4. Beterschap! Gezondheid gaat boven alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vervelend inderdaad om je weer ziek te moeten melden in je proeftijd maar ja, het is niet anders. Je gezondheid is belangrijker dus goed dat je nu toch rust gaat nemen.
  Sterkte ermee en beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beterschap! En het lijkt me inderdaad lastig, maar wat je zegt klopt helemaal: als jij niet voor jezelf zorgt, dan doet niemand het. Uiteindelijk ben je slechter af als je er weken uit ligt. En soms kunnen zelfs de meest kleine dingen daar uiteindelijk voor zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel veel beterschap en doe rustig aan. groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik geloof toch dat ik de injectie had genomen en doorgewerkt had, helemaal in mijn proefperiode.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat het nadeel aan dat plan voor mij is dat de injectie alleen een pijnstillende functie heeft. Hierdoor negeer je de signalen van je lichaam die vraagt om rust, zeker op het werk gebeurt dat sneller.

   Verwijderen
 9. Beterschap.
  Ik hoop dat je als je opgeknapt bent, uit gaat zoeken of het een ontsteking is van pees, wervel of spier...en hoe je dit kan voorkomen. Vooral omdat het de tweede keer is.
  Maar nu eerst genezen en herstellen en bijkomen...Sterkte.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed punt, maar hoe kom ik daar achter?
   Ik denk wel dat het misschien stress gerelateerd is, ik weet ook dat ik niet genoeg "in mijn lijf" zit. Waarschijnlijk moet ik sporten en mediteren meer een prioriteit maken.

   Verwijderen
 10. Midden april was ik ook ziek geworden, (nekklachten, schouder die vreselijk veel pijn deden ...). De huisarts schreef me thuis, maar na 3weken ben ik terug gaan werken (terwijl het nog niet veel beter was) omdat ik 1. juist een contract had gekregen 2. mijn collega's niet in de steek wou laten. Nu een goede 6 maanden later, ben ik alweer thuis van begin september, wéér met schouderpijnen, nekklachten, ..
  In het vervolg luister ik van de eerste keer naar de huisarts om volledig te genezen alvorens weer aan de slag te gaan. Maar ja .. koppigheid & niet opgeven is een aardig beestje hé.
  Veel beterschap gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad waar ik ook bang voor ben, ik ken mijzelf en vind het moeilijk om rustig aan te doen. Dat is ook precies de reden waarom ik het toch echt moet proberen :)

   Verwijderen