woensdag 10 december 2014

De poes is weg

De poes woonde hier al voordat wij hier woonden en naar wij begrepen woonde zij hier al jaren, misschien wel al haar hele leven. Helaas hebben wij haar inmiddels al twee weken niet gezien, en wij hebben de hoop een beetje opgegeven dat ze nog terug komt.


Nu was ze wel eerder een keer een nacht of twee weg, dus je wil niet meteen van het ergste uit gaan maar nu kunnen wij er eigenlijk niet meer omheen. De poes komt waarschijnlijk niet meer terug.


Hoewel ik geen kattenmens ben, vind ook ik dit wel erg jammer. Ze leek bij het huis en grondstuk te horen, de eerste dag dat wij hier kwamen verwelkomde ze ons al. Gelukkig heeft ze zichzelf gekloond voordat ze verdween, de kleine is inmiddels ongeveer een half jaar oud en kan gelukkig voor zichzelf zorgen. Maar het is toch wel jammer, niet alleen omdat ze de kleine nog zoveel meer had kunnen leren maar natuurlijk ook omdat wij haar missen.

18 opmerkingen:

 1. Ach, dat is inderdaad heel jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer, je gaat je aan zo'n beestje hechten en ook voor het kleine katje dat nou alleen is zonder moeder en soortgenootje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt vooral voor de kleine is het zielig, hoewel ze gelukkig al wat ouder was. Veel kittens moeten het al een stuk jonger zonder hun moeder stellen.

   Verwijderen
 3. al in de 'Bierstube" gekeken en elke kast .schuur en hoekjes? vaak reageren ze niet op roepen en blijven zitten in bv schuurtjes als de deur opengaat

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was inderdaad de eerste theorie, dat ze bij iemand in de schuur was gekropen. Op ons eigen terrein hebben wij al goed gekeken.

   Verwijderen
 4. Kun je bij jullie ook ergens b.v. in een winkel een briefje ophangen? Misschien heeft iemand de poes gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik ook overwogen, als alternatief heb ik het de buurvrouw verteld. Zij kent echt iedereen dus dat komt op hetzelfde neer ;)

   Verwijderen
 5. 2 weken is lang inderdaad, dan zal er iets gebeurd zijn. Is er geen duits meldsysteem net als amivedi in Nederland. Want wie weet is ze gewond geraakt en gevonden door iemand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad al op de site van het meldingssysteem gekeken, ze staat daar ook geregistreerd als 'van ons'. Helaas nog niks van gehoord.

   Verwijderen
  2. Ik heb een keer van de dierenartsassistente gehoord dat haar katten naar een asiel waren gebracht en dat ze dat toevallig hoorde. Ze had al contact met dat asiel opgenomen omdat haar katten waren weggelopen en de katten waren ook nog gechipt. Dus het opsporingssysteem werkt niet altijd, blijven informeren bij de asiels e.d..

   Verwijderen
 6. Akelig, als ze gewoon verdwijnen blijft er een stukje onzekerheid , iets van het- is -niet- af ofzo. Als ze gewoon doodgaan is dat ook naar maar dit is erger vind ik persoonlijk.
  Onze Fleck (zag bijna net zo uit als jullie Poes) verdween ook zomaar , nooit meer iets van gezien. Als ik een kat zie lopen die op hem lijkt denk ik : t zal toch eens waar zijn.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, wij houden ook onze adem in elke keer als wij wat wits langs de weg zien liggen.

   Verwijderen
 7. Is er ook een Faceboek regio site? Vaak staan er heier foto's op van gevonden dode dieren zodat eigenaren in ieder geval weten wat er met hun huisdier is gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De moeder van mijn vriend woont in het buitengebied en heeft (nog, want eentje verdween vorig jaar zomaar) 3 katten. Eentje daarvan is ruim twee weken weg geweest. Nu gelukkig ook al weer ruim twee weken thuis, dus de ergste kou gemist. Er moet iets gebeurt zijn want ze kwam helemaal mank (rechter voorpoot opgetrokken) binnen strompelen, viel aan op het eten en daarna in een diepe coma. Mijn vriend zei dat ze helemaal lauw en klam aanvoelde maar nog wel ademde. Hoe je ook schudde ze was niet wakker te krijgen (en dat is niet helemaal normaal voor een kat). Na een dag was ze wakker genoeg om te onderzoeken. De rechter voorpoot bleek helemaal dik en bij voorzichtig aanraken kwam er een hoop pus uit. Daarom toch maar even de dierenarts bezocht en bij het maken van een klein sneetje kwam er nog een hele staal pus uit. Ze had nog nooit zo'n groot abces gezien! Na een kuurtje en twee weken binnen blijven (wilde zelf ook totaal niet naar buiten) gaat het nu weer veel beter met haar. Heel af en toe hinkt ze nog een beetje maar meestal loopt ze weer op 4 poten. Hiervoor was het een buiten kat die rustig een week weg was en alleen even kwam eten zo nu en dan. Maar nu heeft ze het binnen zijn en lekker op schoot liggen slijmen helemaal ontdekt!

  Wij denken dat het twee weken heeft geduurd omdat ze met die poot moeite zal hebben gehad om het huis te bereiken. Rondes lopen en roepen door de tuin, navraag bij de buren leverde niets op. Hoewel het roepen haar uiteindelijk kan hebben aangemoedigd naar huis te komen. Gelukkig kwam ze nog naar huis om hulp te zoeken. Dat geeft aan dat ze er zelf nog vertrouwen in had, als een kat dat kwijt is trekt het zich terug in een hoekje en zie of hoor je daar helaas niets meer van.

  Misschien toch nog eens goed zoeken en navraag doen? Het hoeft nog niet te laat te zijn als het verder een redelijk zelfstandige kat is van nature.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kat is inderdaad heel zelfstandig van nature, daarom heb ik ook al aan de buren laten weten dat hij mist. De buurvrouw zorgt ervoor dat het als een lopend vuurtje door het dorp gaat ;)

   Verwijderen
 9. Wanhoop nog niet! Een van onze poezen is in mei verdwenen en na alle instanties benaderd te hebben ( dierenartsen in de buurt, dierenambulance en asiel) was en bleef hij weg. Tot............ twee weken geleden. 's Morgens stond hij samen met zijn vader bij de achterdeur te brullen dat hij erin wilde en wel NU. Hij vrat twee blikjes leeg en nestelde zich op ons bed. Waar hij gezeten heeft weten wij niet maar hij is gewoon weer bij ons terug.......

  BeantwoordenVerwijderen