maandag 1 december 2014

Auw!

De laatste week had ik al wat last van mijn nek en schouder, beetje stijf en pijnlijk. Maar zondagmorgen ging het helemaal mis, terwijl ik een trui van het bed wilde pakken schoot het in mijn nek/rug/schouder. Wat een pijn zeg, pfff en het werd er ook maar niet beter op. Geheel tegen mijn principes in ben ik aan het zelfmediceren geslagen met de diclofenac die ik nog had liggen.

Helaas was de pijn zo erg dat het er gewoon doorheen kwam, toen vannacht de pijnstillers uitgewerkt waren kon ik mij helemaal niet meer bewegen van de pijn. Ik heb gewacht tot Maarten wakker werd en hij heeft mij omhoog geholpen. Het is zo dat ik een kleine heftige pijnplek heb ongeveer 5 tot 10 cm onder mijn nek net rechts van mijn ruggengraat, hierdoor kan ik mijn hoofd alleen dragen als ik rechtop blijf. Zodra ik probeer te gaan liggen verga ik van de pijn, daarnaast is het gewoon stijf en pijnlijk en kan ik bepaalde bewegingen niet maken (zoals dingen hoog pakken, of haren kammen).

Helaas komt dit mij bekend voor, ongeveer twee jaar geleden had ik iets vergelijkbaars. Toen ging ik gelijk naar de fysio maar zei vertelde mij dat het niet in de spieren zat en dat zij er niks mee kon. Bij de huisarts bleek het een soort virale of bacteriƫle ontsteking te zijn. Volgens mij heb ik toen nog een ruime week platgelegen met spierverslappers, pijnstillers en antibiotica. Ik hoop toch echt dat dit niet weer hetzelfde is, maar het voelt wel precies zo.

Zolang ik maar rechtop ben gaat het wel redelijk, dus ik ga zo gewoon aan het werk. Dit komt voornamelijk omdat ik nog in mijn proeftijd zit en ik wil mij eigenlijk niet voor de tweede keer ziek melden. Ik bekijk hoe het gaat, als het echt niet gaat blijf ik morgen thuis en ga ik langs de huisarts.

22 opmerkingen:

 1. Oww, niet zo mooi dan! Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat naar, zo veel pijn! Heel veel beterschap toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap! Kun je de arts geen mailtje sturen met uitleg. Misschien dat je dan meteen na je werk langs kunt komen! Wij werken ook overdag en overleggen zoiets met de huis- en/of tandarts. Daar staan ze meestal wel voor open en dan kun je eventueel meteen met medicatie beginnen. Sterkte ermee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas moest ik overwerken dus dat zou niet lukken, gelukkig heb ik het inmiddels gered. Over een uurtje kan ik bij de huisarts terecht.

   Verwijderen
 4. ow, wat ontzettend vervelend :( heel veel beterschap en sterkte. groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach wat vervelend! Hopelijk gaat het snel beter.
  Misschien kun je de huisarts telefonisch of via de mail uitleggen wat er aan de hand is, en kan hij je iets voorschrijven. Beterschap en sterkte gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet eigenlijk niet of dat kan (per mail sowieso niet), ik zal het eens aan hem vragen voor de volgende keer.

   Verwijderen
 6. Oh bah dat is zo'n vervelende plek!
  Hele veel beterschap en ik hoop je er snel vanaf bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Poeh hee, wat naar.Wat je beschrijft klinkt ook wel als een nekhernia...zeg maar spit in je nekgebied. Hoop dat dit niet zo is. Ga zeker naar de dokter!
  Beterschap (en neem een of twee dagen vrij als je je niet ziek wilt melden)

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beterschap en dat je maar weer gauw op mag knappen en vooral niet te lang aanmodderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoop dat je snel bij de huisarts terecht kunt en wat kunt krijgen voor de pijn. Als je zelf denkt dat het een ontsteking is zou je kunnen beginnen met koelen. Ik heb altijd een gelpakking in de vriezer liggen en zo gauw als ik denk dat ik een ontsteking heb ( al drie keer een ontstking in mijn schouder gehad ) ga ik koelen. Beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik werd vanochtend wakker met precies hetzelfde! de chiropractor durfde er niet veel aan doen, en adviseerde me ontstekingsremmers. De apotheker was al dicht, dus dat wordt nog wachten tot morgenochtend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh wat naar! Dat wordt even een tijdje heel rustig aan doen, beterschap!

   Verwijderen