zondag 21 december 2014

Vogelgrippe H5N8

Gisteren hoorde ik het slechte nieuws bij een bezoekje aan de buren, vrijdag was er het vermoeden op vogelgriep bij een boer hier in de buurt. Blijkbaar gaat het nieuws in het dorp als een lopend vuurtje, ook al was het nog een vermoeden. Helaas bleek al snel dat het ernst was, via een andere buurvrouw hoorden wij dat het toch echt vogelgriep was en ook de gevaarlijke variant.

Het is een eendenboer op slechts een paar kilometer hier vandaan. Blijkbaar had hij nieuwe jonge vogels uit Denemarken en de buurt hier denkt dat het dus meegekomen is met de jonge dieren (jaja, het zijn roddels maar toch). Het dorp hier bestaat vooral uit boeren en het nieuws maakt flinke impact. Een van onze andere buren heeft nog een grote stal met kippen, en ook hij maakt zich zorgen.

Het blijft een trieste bedoeling, er zullen veel dieren geruimd worden. Er zitten veel pluimveebedrijven hier in de buurt, ook biologische, dus de kans dat het zich verspreid is aannemelijk. Laten wij voor de dieren en de boeren hopen dat het meevalt!

5 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat jullie kippen ongedeerd blijven!
  Groetjes Thimo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verschrikkelijk bericht voor de bedrijven die het aangaat. Bij onze dochter op de kinderboerderij moesten de kippen en andere pluimvee allemaal in speciale hokken . Moeten jullie voor de kippen ook maatregelen nemen ? Ik hoop voor de betrokken bedrijven en pluimvee liefhebbers dat het mee valt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hè, wat naar voor degenen die dit treft.
  Moeten jullie de kippen nu ook ophokken?
  Hopelijk blijft de vogelgriep beperkt tot dat ene bedrijf, dat is al erg genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze kippen moeten inderdaad ook opgehokt, er geld ook een vervoersverbod voor pluimvee in deze regio nu.

   Verwijderen
 4. Wat erg zeg, ik hoop ook van harte dat het meevalt!

  BeantwoordenVerwijderen