zaterdag 20 december 2014

Nieuwe Schoenen!

Eerder schreef ik dat ik van plan was om nieuwe schoenen te kopen, en mede dankzij jullie tips en adviezen ben ik geslaagd. Ik ben gisteren na het werk op pad gegaan en de eerste schoenenwinkel moest mij helaas teleurstellen na het opdreunen van mijn wensenlijstje. De tweede winkel was van een heel ander kaliber, betere kwaliteit schoenen en schoenmakerij bij de winkel in.


Toen ik de beste vrouw verstelde wat ik graag wilde liep de op het rek met Wolky schoenen af en ik ben gezwicht. Ik heb eigenlijk maar 3 paar schoenen gepast en het derde paar zat net zo lekker als de schoenen die ik al zes jaar draag nu. Het enige waar ik op heb toegegeven is het materiaal, deze schoenen zijn wel van leer maar niet van glad leer. De buitenkant is van nubuck, maar de vrouw wist mij te vertellen dat ook dit goed mooi te houden is. De prijs van de schoenen was € 155,- wat ik op zich redelijk vind voor een paar schoenen van zeer goede kwaliteit maar het bleek dat er ook nog korting op zat, ik hoefde dus 'maar' € 124,- af te rekenen.

De schoenen zitten lekker, zijn van echt leer, zijn waterdicht, hebben stevige profielzolen die indien nodig vervangen kunnen worden, hebben een ritssluiting, hebben geen hoge hak en ik vind ze nog mooi ook. En had ik al gezegd dat ze heeel lekker zitten, ik ben echt helemaal blij!

16 opmerkingen:

  1. Fijn, geslaagd dus.
    Als nubuck toch kale plekken krijgt kan je ze gewoon gaan poetsen met leervet. Dan gaat het nubuckzachte eraf, en wordt het gladder,maar kan prima. Beter voor het onderhoud om ze regelmatig te poetsen,daarmee houd je het leer zacht (voorkomt scheuren) en waterdicht. Ik heb al mijn Wolkyschoenen en laarzen nog. Sommige zijn wat minder mooi door de jaren heen,maar ze zitten nog prima.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ...ze zijn mooi! Veel plezier!
    Ik heb een paar zwarte El Naturaliste gekocht, ook een aanbieding, 112 euro en op deze soort loop ik zeker 5 jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie laarsjes! Veel plezier ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt mooie schoenen, voor 'net' en vrije tijd. Veel plezier ervan.
    Fijn weekeinde!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh fijn! Als je er lang mee kan doen is dat echt super. Dan geeft het ook niet om er iets geld aan uit te geven he?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Toevallig heb ik vorige week ook Wolkys gekocht, de mijne zien er wat onconfortabel uit alsof ze heel stijf zijn, maar in de praktijk zijn ze heerlijk soepel. Ik kon een ballon uitzoeken en stukprikken en ik had 25% korting ook leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie laarsjes, daar ga je vast veel plezier van hebben.
    En zoals anoniem al zegt, je kunt ze altijd nog waxen en glad maken als het nubuck niet goed bevalt of minder mooi wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hier ook gek van wolky vanwege het comfort, heb alleen een keer gehad dat de zool gespleten had en kon ze volgens de winkel weggooien lees nu bij jou dat ik er een nieuwe zool onder zou moeten kunnen laten zetten had de winkel me dan wel even mogen zeggen. Volgens de schoenmaker kwam de spleet in de zool door het wegzetten in de buurt van de verwarming wat ik me nog steeds afvraag

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Waterdicht is waterafstotend nog nooit laarzen gezien met ritssluiting die waterdicht zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Achter de rits zit een stukje leer zodat er geen vocht naar binnen kan lopen, precies om die reden.

      Verwijderen
  10. Wat een mooie schoenen! Weet jij toevallig nog wat de typenaam van deze schoenen is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker, het is de Wolky1735 Zion WP.
      Zie ook deze link:
      https://www.wolkyshop.com/dames/instappers/1735-zion-wp/7848/7849

      Verwijderen
  11. Heerlijk om te weten dat je geslaagd bent met het aankopen van een nieuw paar schoenen. Ikzelf heb er ook veel last van!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jammer dat ik dit artikel nu pas lees! Ikzelf hou van Wolky schoenen, deze blijven altijd lekker lopen.

    BeantwoordenVerwijderen