donderdag 13 februari 2014

Bomen weg laten halen

Wij hebben vandaag bericht gekregen dat 'de bomenman' morgen komt beginnen. Ik ben echt heel benieuwd hoe dat zal gaan. Voor ons huis staat een prachtige, super grote eik. Maar omdat deze zo enorm is, en ook met een deel van de takken over het huis hangt zal hij toch echt moeten wijken. De buurvrouw zei al dat ze verbaast was dat deze boom de vorige snoeibeurt niet neergehaald is, deze boom is trouwens ook nog deels hol.

De boom die achter de uitbouw staat is diegene die we weg laten halen.

Verder hebben we aan de grens met het grasveld een aantal eiken staan, een deel van deze bomen staan ook weer veel te dicht bij het huis. Afgelopen herfst lag er al een enorme tak bij de achterdeur, en toen hebben we eigenlijk nog geluk gehad. Wij willen ons geluk niet op de proef stellen, en daarom willen wij deze bomen ook gewoon weg hebben. Daarnaast zorgen deze bomen ook voor veel schaduw op de plek waar wij later de zonnepanelen willen plaatsen, ook geen onbelangrijk detail.

Als je goed kijkt zie je rechts achter de boom op het kippenhok leunen.

Het lastigste geval is misschien wel de boom die tegen het kippenhok aan leunt, ook een eik van redelijk formaat. Af en toe hoor ik het hele kippenhok kraken als ik er binnen sta, ik ben benieuwd hoe het kippenhok hier doorheen komt.

Wij hebben overwogen om het neerhalen van de bomen uit te stellen tot volgend jaar, maar ik zit met mijn moestuin wens. Nu ligt er nog niks, en kunnen de werklui er gewoon overheen met een hoogwerker. Als ik volgend jaar een mooie moestuin heb liggen wil ik niet dat deze helemaal vernield wordt. Daarnaast heeft mijn moestuin deze zomer ook meer zonuren doordat er wat bomen minder zijn, dus dat is een mooi voordeel. Het neerhalen van de bomen mag nog tot 28 februari, daarna is het verboden om de vogels te beschermen. Dus wij zijn erg blij dat het nu nog kan, dan hebben we het ook meteen gehad.

Wij zijn vooral erg benieuwd hoe lang de werkers er over gaan doen, en of er nog wat brandhout overblijft. Dat laatste zou wel heel erg mooi zijn natuurlijk. Voorlopig zijn we al blij als de bomen straks allemaal weg zijn zonder dat het ons wat kost. Spannend!

16 opmerkingen:

 1. Volgende week komt www.bas-boomverzorging.nl bij ons. Zij werken niet met hoogwerkers masr met ern soort alpenistenuitrusting. Dat hebben ze op de bosbouwschool in Velp geleerd. Daarom zijn ze veel goedkoper en ze maken je erf niet kapot. Ze zitten in de 3 Noordelijke provincies. Masr jullie zitten toch vlak bij de grens? Dus dat zou misschien ern optie zijn. Je kunt ze vooraf om een offerte vragen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben ook even rondgevraagd vooraf.
   Het is zo dat als ze het zonder hoogwerker doen, dat ze dan twee keer zo lang bezig zijn. Daardoor is het in dit geval duurder.
   Het voordeel van dit bedrijf is, dat ze het hout meenemen en dat wij daardoor niks betalen. Bij een eerdere offerte zouden we zo'n € 2.500,- kwijt zijn voor het neerhalen van 8 bomen.

   Verwijderen
 2. Oh ik zie nu pas dat je het morgen al laat doen. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eikenhout is geweldig als brandhout.... of was dat al de bedoeling?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deels ;)
   De houtman neemt een deel mee als betaling, wij hopen dat er nog wat over blijft. Maar het is even afwachten

   Verwijderen
 4. Onze bomenman is ook zo eentje fie in de boom klimt...op die manier kan hij bomen op moeilijke plekken neerhalen. zo te zien hou je er flink wat brandhout aan over, fijn.. Wat heb je heerlijk veel ruimte joh!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekkere ruimte he?!
   Wat bij ons het grootste probleem is, is dat er een boom tegen het kippenhok aan ligt. Zonder hoogwerker zou deze boom zeker op het kippenhok vallen.

   Verwijderen
 5. Wat een mooie plek en ruimte hebben jullie toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maareh Maya, wel eens gezien dat je jullie vorige eigenaar een Schützenkoning was? Zie de schietschijf aan de gevel! Maar komplimenten, leuk huis met een mooi grondstuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt! Wij zijn vorig jaar ook naar het Schützenfest geweest, was erg leuk!

   Verwijderen
 7. Dan ook direct de koe bij de horens, uh eik bij de wortel pakken hè?
  suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik dacht ook meteen aan brandhout! Dat zou fijn zijn. Zo sla je twee vliegen in een klap.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als het goed is zijn jullie bomen neer gehaald?
  Heb je er nog wat van over gehouden en hoe is het kippenhok?

  BeantwoordenVerwijderen