Ingrediënten voor twee porties:
150 gram bloem
2 eieren
1 eetlepel olijfolie
1 snufje zout
Dat is het al! De olijfolie is zelfs optioneel, maar ik vind het wel lekker.
Je mengt alle ingrediënten in een kom (ik roer het eerst even door) en daarna kneed je het goed door elkaar. Als het nog iets te droog is kan je wat water toevoegen, totdat je een mooie samenhangende deegbal krijgt.
Nu neem je het deeg en maak je het plat, rol het uit met de deegroller totdat het een paar millimeter dun is. Zorg dat je genoeg bloem op je werkblad gebruikt zodat het niet plakt.
Als je tevreden bent over de dikte, bestuif je het deeg aan beide kanten goed met bloem en rol je het voorzichtig op.
Nu neem je een scherp mes, en snijd je stukjes van je rol. Je kan zelf bepalen welke dikte je wilt, afhankelijk van waar je zin in hebt. Ik snijd ze meestal in een breedte tussen de 3 en 5 millimeter.
Rol nu de afgesneden rolletjes pasta af tot ze een sliert zijn, en be-bloem ze eventueel nog wat extra zodat ze zeker niet aan elkaar plakken. Nu ben je al klaar!
Natuurlijk kan je ook oneindig variëren met dit recept. Hier lees je bijvoorbeeld hoe je gekleurde pasta kunt maken, zij voegt aan deze hoeveelheden 2,5 eetlepel bieten- of spinaziesap toe. En als je volkoren pasta wilt, dan kan je de helft van de bloem door volkorenmeel vervangen. Je kan natuurlijk ook rood/oranje pasta maken met tomatenpuree erdoor, of het kruidiger en kleurrijker maken door wat verse kruiden in het deeg te mengen. Er is genoeg te proberen, leuk!
Dat ga ik zeker eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenBedankt!
Roos
Leuk! Ik ben benieuwd wat je er van vind!
Verwijderenals ik dit zo zie voelt het bijna ondraaglijk om glutenintolerant te zijn. hmm, zelfgemaakte pasta!
BeantwoordenVerwijderenJe kan dit ook glutenvrij maken, dan maak je gebruik van glutenvrije bloem. Op deze site vind je een voorbeeld van het recept:
Verwijderenhttp://judesdiner.wordpress.com/2013/10/26/verse-pasta/
En op deze site zie je hoe je zelf glutenvrije bloem mengt/maakt:
http://www.thermomixrecepten.com/1/post/2013/07/glutenvrij-bloem-zelf-maken-thermomixrecept.html.
Dus met een beetje geluk hoef je niet zonder!
Dat ziet er veel eenvoudiger uit dan ik dacht. Ik ga het binnenkort zelf ook eens proberen! Voor hoeveel personen is het recept dat je hier hebt opgeschreven?
BeantwoordenVerwijderenDit zijn twee porties, dus voor twee personen.
VerwijderenHet is ook echt super simpel, en het is ook heel goedkoop.
Je komt voor twee porties op nog geen 40 cent, uitgaande van goedkope bloem en vrije uitloop eieren. Met bio bloem is het ongeveer 10 cent duurder.
Jee, ik wist niet dat het zo simpel was. Ga het zeker ook eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenHet is echt heel simpel, en zelfs de eerste keer was ik met 20 minuutjes klaar. Je wordt er natuurlijk steeds handiger in, en dan gaat het wat sneller.
VerwijderenNog nooit zelf gemaakt, morgen gaan we je recept uitproberen :)
BeantwoordenVerwijderenLeuk! Jij vind het vast ook super, het kan niet mis gaan!
VerwijderenHoi, hoi!
BeantwoordenVerwijderenWat heb je een super leuk blog! Sterkte met de sollicitaties.
Ik vind het helemaal geweldig zoals jij je leven inricht,
Echt zo leuk om te lezen.
Je recept ga ik binnenkort proberen.
Groetjes, Rinske
Dank je! Leuk dat je mee leest!
VerwijderenBen benieuwd of de verse pasta bevalt!
Klinkt goed! Ga ik zeker binnenkort eens proberen, heb je misschien ook een lekker deegrecept voor een pizzabodem? Gr. Susan
BeantwoordenVerwijderenSorry zie het recept nu staan voor de pizza , die ga ik ook proberen. Gr. Susan
BeantwoordenVerwijderenGeen probleem :D
VerwijderenGoed dat je het gevonden hebt!
Oh dat is eigenlijk verbazingwekkend makkelijk zeg! Ga ik ook eens proberen. Maar dan met spelt want ik kan niet zo goed tegen tarwe ;)
BeantwoordenVerwijderenLara
Makkelijk he? Ik was ook verrast!
VerwijderenEn het is ook nog super lekker!
Is bakmeel ook goed?
BeantwoordenVerwijderenGroetjes mij (eigenlijk gewoon Timo :) )
Bakmeel is bloem met daaraan bakpoeder toegevoegd. Het kan prima lijkt mij, maar is wel duurder dan gewone bloem.
VerwijderenIk heb vandaag zelf de pasta van jouw recept gemaakt! Het was erg lekker, bedankt voor het lekkere recept!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Timo
Leuk! Goed om te horen dat het gesmaakt heeft!
Verwijderen