dinsdag 18 februari 2014

Recept: gewokte spruitjes


Een van mijn favoriete gerechten is gewokte spruitjes. Ik ben gek op de combinatie met knoflook, spekjes en walnoot. En daarom deel ik het recept graag met jullie!

Ingrediënten voor twee personen:
450 gram spruitjes
450 gram aardappelen
100 gram ui
4 tenen knoflook
35 gram walnoot
110 gram spekjes

Bereidingswijze:
Kook de aardappels voor, zodat je ze zo mee kan bakken.
Bak de spekjes in de wok, voeg hier de gesneden ui en knoflook aan toe en bak tot de uien glazig zijn. Snijd de aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan de uien en spekjes. Kook ondertussen de spruitjes kort, zodat ze bijna gaar zijn. Als de aardappelen lekker aangebakken zijn, voeg je de spruitjes toe. Afhankelijk van de maat snijd ik ze in twee of vier stukjes. Nog even kort door verwarmen en dan is het klaar.Schep het op het bord en strooi de stukjes walnoot erover. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:
550 Kcal
49 gr. Koolhydraten
26 gr. Vet
24 gr. Eiwit

6 opmerkingen:

  1. Heerlijk, ik houd ook zo van gewokte spruitjes! Ik kook ze niet vóór, maar snijd ze in dunnen plakjes en wok ze dan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik diepvries spruitjes, vandaar dat ik ze sowieso eerst kook. Maar met verse spruitjes is dat natuurlijk veel makkelijker, en het scheelt energie!

      Verwijderen
  2. Toen ik nog spekjes at, maakte ik het ook altijd zo klaar, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vroeger at ik nooit vrijwillig spruitjes, maar sinds ik ze bij me schoonmoeder en schoonoma heb gekregen vind ik ze eigenlijk best lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als klein kind vond ik spruitjes altijd maar vies, maar vanaf mijn tienertijd ben ik ze steeds meer gaan waarderen.
      Ik vind het nu vooral jammer dat de spuitjes van nu niet meer zo bitter zijn als vroeger. Ik vind ze daardoor minder lekker.

      Verwijderen