vrijdag 14 februari 2014

De bomen zijn neer


Vandaag om acht uur stipt begon de bomenman met het werk, en ik moet zeggen ze schoten flink op. Achter hebben ze vandaag ongeveer 10 bomen neer gehaald, en ik moet zeggen dat het flink kaal is geworden. Het is echt even wennen. Het voordeel is dat er gelijk veel meer licht en ruimte is, en het was ook echt wel nodig!

Ik maakte mij  nog wat zorgen over de kippen, zouden ze niet heel erg in de stress schieten door alle herrie en drukte? Natuurlijk had ik mij nergens druk over hoeven maken, de kippen liepen gewoon een paar meter van de herrie af rond te scharrelen. En als de mensen even weg liepen zaten ze er bovenop om te kijken of er nog beestjes met de bomen mee naar beneden gekomen waren.

Het enige mindere is dat er een ongelukje gebeurd is, een boom kwam niet goed terecht en is op onze betonplaat gevallen. Deze betonplaat dekt een oude olietank af, van de vroegere oliegestookte verwarming. De klap was zo hard dat de betonplaat verbrijzeld is, en het kan zijn dat de tank eronder ook kapot is. Nu was hij wel leeg, maar dit kunnen we niet zo laten natuurlijk. Wij willen  het liefst dat de tank compleet uitgegraven wordt. Dit moeten we later nog oplossen met de bomenman, waarschijnlijk valt het gewoon onder zijn verzekering.


Tot vijf uur hebben ze gewerkt, maar ze hebben nog niet alles afgekregen. De grote boom voor het huis staat nog (deels), morgen gaan ze hier mee verder. Dan halen ze ook alle boomstammen weg. De tuin is momenteel een grote ravage, ben benieuwd hoe het er uit ziet als ze klaar zijn. Voorlopig zijn wij in elk geval erg blij dat de bomen weg zijn! En.. het kippenhok staat  nog!

10 opmerkingen:

 1. Je kan de olietank ook laten afvullen met zand. Dat is bij ons gebeurd. Toen wij het huis kochten wisten we al dat er nog een olietank onder de oprit lag (al afgevuld). Eigenlijk wilden we dat ding eruit hebben, maar we hebben eerst maar bodemonderzoek laten doen. Gelukkig bleek de grond eromheen niet vervuild, en hebben we maar besloten om dat ding te laten zitten. Onze auto's staan erop dus geen last ervan. Maar als je dat stuk voor iets wil gebruiken is het natuurlijk wat anders. Eenmaal afgevuld krijg je 'm er ook niet makkelijk meer uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het heeft niet onze voorkeur om het ding te laten afvullen met zand, maar het is inderdaad een optie. Het nadeel is dat je dan altijd beperkt bent op die plek, er ligt altijd een plaat beton. Vandaar dat wij hem liever weg hebben.

   Verwijderen
 2. Oef, duur grapje die olietank. Verwijderen kost (in Nederland) al snel 1000 euro. Misschien kan de bomenman hem voor een prikkie uitgraven en weghalen? Je kan het altijd vragen/proberen natuurlijk.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is nog even wachten hoe de kosten uitvallen, maar bomenman heeft het kapot gemaakt. Ik hoop toch wel dat hij ook een voorstel tot oplossen doet, of hij dat nu met of zonder zijn verzekering wil regelen. Afwachten dus ;)

   Verwijderen
 3. Whoohee tíen bomen! Heb jij je houthok straks mooi vol. Grote heerlijkheid. Per forse boom algauw 2 kuub (als t niet meer is )
  t Zal inderdaad wel een kale bende zijn maar straks in het voorjaar als de alles weer groen en wollig wordt zie je er niet zoveel meer van hoor. De kale plekken worden zo weer opgevuld door moedertje natuur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas gaat het niet zo, de bomen zijn betaling voor de bomenman. Hij werkt hier twee dagen met twee man, inclusief hoogwerker enz. Het is maar de vraag of wij nog hout overhouden hieraan.

   Verwijderen
 4. Ik zie inderdaad ook meteen al een goed gevuld houthok voor me! Ik kan me voorstellen dat dit veel licht en ruimte oplevert, fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het houthok is nog even afwachten, maar de licht en ruimte zijn al super fijn! Ik zie al hoe dit de opbrengst van onze zonnepanelen (later) flink gaat verhogen!

   Verwijderen