woensdag 27 augustus 2014

Werkzaamheden aan het dak

De werkzaamheden aan het dak gaan hier gestaagd verder. Helaas heeft Maarten in zijn vakantie wat het dak betreft niet echt veel vooruitgang kunnen boeken, voornamelijk omdat het zo regende. Toch heeft hij al het grind er al af, en dat was veel en zwaar werk! Verschillende andere voorbereidende klusjes zijn ook al gedaan en alle materialen zijn al binnen.

Ook kregen wij een brief, onze aanmelding is bij de netbeheerder binnen. Zij zijn op de hoogte dat wij zonnepanelen willen plaatsen en de procedure wordt in gang gezet, super!  Wat helemaal te gek is, is dat Maarten via zijn werk allerlei benodigde materialen kan krijgen tegen een vriendenprijsje. Bij het plaatsen van de panelen komt natuurlijk nog veel extra’ s kijken, met name betreffende de meterkast. Onze technische installatie en dan in het bijzonder de meterkast is toch wel deels verouderd en wij moeten hier het een en ander updaten, gelukkig kan Maarten het uitvoerende deel allemaal zelf. Het materiaal is niet goedkoop, dus het scheelt ons veel dat wij het via zijn werk kunnen inkopen!

Er zit dus zeker schot in, en als het nu ook eens een paar dagen droog en/of mooi weer is dan kan het dak afgemaakt worden. Pas daarna kunnen wij echt van start met het plaatsen van de zonnepanelen, maar voorlopig ziet het er naar uit dat wij dit project met een maandje of twee af hebben. En dat is echt super!

3 opmerkingen:

  1. Wouw wat een vooruitzicht, ik duim dat het even een paar dagen droog is! Ook hier zodat de schilders klaar zullen zijn waarbij de stijgers hopelijk gouw worden weg gehaald. (de kinderen klimmen en klauteren er in en nu is dat ni erg op zich maar het maakt kabaal en ze lopen langs je ramen/deuren en in je achtertuin :S daar gaat het kleine stukje privé )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt allemaal heel goed zeg, hopelijk heb je straks voldoende droge dagen en kan het allemaal gaan draaien. En dan maar lekker je eigen energie opwekken :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een goeie investering! Met wat jaloezie lees ik erover bij jou en andere bloggers/reageerders. Hier op het dak mag er niets geplaatst worden. Terwijl het een heel mooi plat dak is, wat veel zon vangt. Heeft te maken met VVE en omliggende flats die de schitteringen niet zullen waarderen (wat ik me voor kan stellen, hoor) Bij mij hield het dus op na wel goed geinvesteerd te hebben in dubbel glas en andere isolatie.

    BeantwoordenVerwijderen