zaterdag 1 februari 2014

Geroosterde kikkererwten

Ik knabbel graag wat 's avonds, maar wil natuurlijk geen rare dingen eten. Ik stuitte op het recept om kikkererwten te roosteren, wat een top idee! Natuurlijk heb ik het gelijk getest! Ik kruidde de kikkererwten met cardamom, zout, koenjit, djinten, 
paprikapoeder, citroensap en olijfolie.Het zou ook erg lekker zijn om er wat chilliepoeder door te doen, maar dat had ik helaas niet. Ik heb de kikkererwten na het afkoelen in een glazen pot gedaan, hierin blijven ze nu al meerdere dagen lekker knapperig! Wat mij betreft is het een blijvertje!

Kikkererwten voor weken en koken volgens verpakking.


Kikkererwten met kruidenmarinade mengen

Roosteren op 200 graden ongeveer 30-40 min

En dan zijn je geroosterde kikkererwten klaar! Lekker bij de borrel!

18 opmerkingen:

  1. Met kerst heb ik mezelf het boek Jeruzalem van Yotam Ottolenghi cadeau gegeven, staan heel veel verschillende recepten met kikkererwten in. Hummus maak ik al regelmatig en falafel ga ik ook snel proberen en een kikkererwtensalade. Goedkope basis en je kan er zoveel verschillende gerechten mee maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Hummus heb ik ook al een aantal keer gemaakt, vind ik ook erg lekker. En de groentestoofschotel met kikkererwten is ook een blijvertje. Ik vind kikkererwten erg lekker!

      Verwijderen
  2. in plaats van zoute stokjes dus geroosterde kikkererwten, ik zag de stokjes al niet staan op je boodschappenlijst. Lekker knabbelen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt! En ik miste toch iets lekker. Ik neem vaak ook wat noten, pelpinda's of rozijntjes, maar dit is een welkome afwisseling.

      Verwijderen
  3. Wat een goed idee zeg! Ga ik zeker uitproberen. Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Het heeft dezelfde bite als borrelnootjes, dus snaait heerlijk weg :)

      Verwijderen
  4. Ik hoorde deze tip laatst ook al ergens, volgens mij heb ik nog een doos of een pot staan, dus als dat zo is, ga ik het zeker ook even proberen. Verder vind ik kikkererwten namelijk toch niet zo heel erg lekker, dus anders staan ze ook maar nutteloos te wezen in de kast.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is zeker een goede manier om ze op te maken dan!
      Je zou ze als kikkererwten niet terug herkennen :)

      Verwijderen
  5. Klinkt goed, ik ga dit zeker eens proberen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Maar dat klinkt als een welkome vervanging voor de ongezonde nootjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Grappig, ik heb deze onlangs zelf ook gemaakt maar was niet zo gecharmeerd van de textuur.
    Gelukkig maar dat smaken verschillen :)
    Geniet er lekker van!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is mij opgevallen dat de textuur veranderd naarmate je ze langer bakt. Naarmate ze knapperiger worden, worden ze minder melig.

      Ik vind ze lekker als ze goed lang gebakken zijn, en heel erg knapperig.

      Verwijderen
  8. Oké, de kikkererwten staan in de week want dit moet ik geprobeerd hebben :-) . Ik laat je weten hoe we ze vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lijkt me erg lekker! Ik vind kikkererwten zo al lekker , koud uit een blikje:) Dus dit zal ik ook wel lusten vermoed ik:)
    Leuk inspirerend blog heb je, ik ga je volgen!

    BeantwoordenVerwijderen