woensdag 21 mei 2014

Kringloop

Ik ga later deze week nog langs Nederland voor wat dingen en ik moet daarvoor in Emmen zijn. Ik ben van plan om gelijk wat dingen te halen die ik nodig heb, en even langs een leuke kringloopwinkel te gaan. Ik heb o.a. nog een nette zwarte broek nodig.

Nu kom ik niet vaak in die omgeving maar ik bedacht mij dat een van jullie misschien een leuke kringloopwinkel weet ergens tussen Emmen en Ter Apel. Ik zie online dat er een winkel van het goed zit, maar die vind ik meestal te commercieel ingesteld en te duur. Ik ben benieuwd of iemand een tip heeft.

Het is een van de dingen die ik het meeste mis hier in Duitsland, de kringloopwinkels. Waar ik woonde waren er vijf op fietsafstand, in verschillende dorpjes. En ik ging daar regelmatig even langs. Ik koop graag zo veel mogelijk tweedehands spullen, het is niet alleen voordelig maar ook milieuvriendelijk. Ik vond het heerlijk om rond te struinen op zoek naar dat ene ding wat ik net nodig heb. Ik kijk er naar uit om binnenkort weer even lekker rond te neuzen!

14 opmerkingen:

 1. Hoi
  Je kunt even bij De Wissel gaan kijken. Dat is een vrij nieuwe zaak die kortgeleden geopend is.
  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zit in Emmen.... Alvast veel plezier met rondneuzen.
   Gr, Boukje

   Verwijderen
 2. Er zitten 3 kringloopwinkels in Emmen (een naast de intratuin en 1 naast Trendhopper en het goed zit bij de philips in de buurt). Ook 1 in Klazienaveen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Keus genoeg dus! Ik zal eens zoeken op de kaart welke het meest op de route liggen.

   Verwijderen
 3. Ook in Ter Apel, op de hoek van de Oosterstraat is een Kringloop

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de wijk Emmermeer zit ook een Kringloopwinkel, hoek Nijkampenweg-Middenhaag (vlak bij de Groen van Prinsterenschool). In Stadskanaal (voorbij de Watertoren, op een soort industrieterrein) is een kringloopwinkel van Wedeka (werkvoorzieningsschap) die is niet duur en goed voor werkgelegenheid! In Klazienaveen heb je het Wereldhuuske (richting Zwartemeer) ook heel goedkoop maar niet veel kleding!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Even iets geheel anders: Eindelijk was onze voorraad afwasmiddel op en ik heb nu net jouw recept daarvoor gemaakt. Nu afwachten hoe het ons zal bevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je zoekt eventueel een nieuwe baan,en je zegt dat er in Duitsland niet zoiets als een kringloopwinkel is.Misschien kun je zelf iets in die trend beginnen.
  Wie weet loopt het hartstikke goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dat zeker al overwogen, maar op dit moment zou ik graag wat vastigheid wat inkomen betreft willen. Daarnaast ben ik op dit moment nog niet echt thuis in Duitse rechtsvormen en ondernemerschap, dus ik durf het niet echt aan :) Wie weet later.

   Verwijderen