vrijdag 2 mei 2014

Leerzame dag

Mijn autootje, nog met Nederlands kenteken

Gisteren waren wij vrij en mijn vader is een dagje langsgekomen, hij heeft samen met vriend geklust aan onze zitmaaier die niet helemaal in orde was. Dat was gelijk een goed moment voor mij om aan te kaarten dat ik mijn winterbanden nog onder de auto had en dat ik die toch echt graag vervangen wilde hebben.

Nu is het zo dat ik mijn banden al een tijdje wilde verwisselen, maar ik wachtte op mijn vader of vriend om het voor mij op te lossen. Beide mannen zijn zeker welwillend om te helpen, maar vader woont ver weg en vriend is erg druk geweest de laatste tijd. En ik was het afwachten eigenlijk wel zat, daarom ik heb aan hen gevraagd het mij te leren. Dus aan het einde van een dagje klussen hebben de beide heren mij laten zien hoe ik mijn banden verwissel. Ik heb het ook gelijk zelf kunnen oefenen. Heel erg nuttig om zelf te kunnen. Nu kan ik niet alleen zelf mijn winter- (of zomer-) banden eronder doen, maar ook mijn band verwisselen bij pech. Dit zal mij in de toekomst veel geld, tijd en wachten schelen!

Ik heb gelijk even een second opinion kunnen vragen over mijn ruitenwissers, omdat ik ze niet helemaal in orde vond lijken. Bleek dat ze inderdaad niet meer konden, dus ook die gelijk verwisseld. Ik had nog een setje liggen wat ik een paar maanden terug voor € 4,99 bij de l.idl had meegenomen. Dus mijn auto is weer helemaal in orde. Als ik nu nog eens de tijd (en zin) kan vinden om hem eens goed te wassen ben ik weer helemaal tevreden!

15 opmerkingen:

 1. Fijn dat je auto weer helemaal op orde is. En grappig dat de Lidl zelfs ruitenwissers verkoopt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ruitenwissers zitten niet standaard in het assortiment, maar worden eens in de zoveel tijd verkocht.

   Verwijderen
 2. Heel goed om het zelf te leren! Je bent echt een zelfvoorzienende dame, complimenten.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker, het voelt fijn om zelf te kunnen. Zeker omdat ik regelmatig laat onderweg ben, als ik nu eens een lekke band heb kan ik het zelf oplossen.

   Verwijderen
 3. Leuk dat je het nu zelf kunt.
  Ik heb nog nooit ruitenwissers gezien bij de Lidl. Ik let eigenlijk nooit op al die tijdelijke artikelen. Ik pak wat er op mijn lijstje staat en weg ben ik weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn een aantal tijdelijke artikelen die ik erg fijn vind. Zo heb ik laatst (wel bij de aldi) weer tuinhandschoenen meegenomen, zijn stukken goedkoper dan elders. En ook bijvoorbeeld lampensetjes voor de auto zijn erg goedkoop bij de lidl.

   Verwijderen
 4. Voor Nederland echt een verloren jaar voor winterbanden zonde geld en per saldo rij je de gehele winter toch veiliger op zomerbanden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat gaat in Nederland wellicht op, maar hier in Duitsland zijn winterbanden verplicht. Ik zou erg duur uit zijn als ik 'gepakt' word zonder winterbanden :)

   Verwijderen
 5. In Duitsland zijn winterbanden toch verplicht, dus zo zonde geld is/was het niet. Goed dat je nu weet hoe het moet; banden verwisselen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal! Daarnaast kostte mijn setje winterbanden ooit € 100,- en heb ik daarnaast nog nooit geld betaald voor het verwisselen. Dus zo heel duur is het ook niet, ik heb er vaak genoeg profijt van gehad!

   Verwijderen
 6. Even een vraagje dat over de kippen gaat, hebben jullie kippen wel eens bloedluizen gehad en zo ja wat heb je daartegen ondernomen?

  Groetjes, marjon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb daar nog geen last van gehad, maar kan mij herinneren dat Neurootje daar last van had. Zij schrijft er over in de volgende twee blogs:
   http://wieditleestisvrek.wordpress.com/2013/08/22/neurootje-gaat-beestjes-bestrijden/
   http://wieditleestisvrek.wordpress.com/2013/08/23/neurootje-en-de-strijd-tegen-de-bloedluis/

   Verwijderen
  2. Bedankt dan ga ik dat eens nalezen.

   Marjon

   Verwijderen