dinsdag 27 mei 2014

Wij zijn huis eigenaar!

Wij hebben bericht gekregen van de gemeente, vanaf heden zijn wij officieel eigenaar van dit huis en grondstuk! Het heeft wel geduurd zeg, bijna een jaar!

Op 29 mei 2013 hebben wij het koopcontract getekend en daarna kregen wij op 14 juni de sleutel van het huis. Wat was dat een spannende periode, en voor ons gevoel was het huis ook al echt van ons toen. En natuurlijk was het ook van ons, maar op papier klopte het nog niet helemaal.

Hier in Duitsland hebben ze een grondboek bij de gemeente, hierin staat elk grondstuk en daarbij staan de officiƫle eigenaren aangegeven. Wij stonden wel aangemeld als kopers, maar konden niet als eigenaar ingeschreven worden. Dit kwam omdat de papieren niet klopte. Bij een nameting van het grondstuk bleek ons stuk (veel) groter dan op papier stond, en dit bleek voor de gemeente administratief erg lastig te verwerken.

Wij hebben het aanvullende stuk grond officieel bij gekocht en daarna moesten hiervoor allerlei papieren aangepast worden. En blijkbaar gaat het bij ambtenaren niet altijd even snel. In januari hebben wij nog contact gezocht hierover, maar ook toen waren ze nog niet zo ver. Gelukkig is het inmiddels allemaal geregeld! En nu staan wij dus in het grondboek als eigenaar van dit stuk grond!

Natuurlijk werd dit heugelijk feit gelijk vergezeld van een rekening, de gemeente vraagt ruim € 550,- voor hun verrichte werk. En ook de lang verwachtte factuur van de notaris van ruim € 1350,- is inmiddels binnen. Maar wij zijn blij om dit eindelijk af te sluiten, want dat betekend dat ons leven hier echt kan beginnen!

10 opmerkingen:

 1. Nou, daar past een felicitatie wel bij denk ik, ondanks de rekeningen die je ook kreeg.
  Dus proficiat met jullie huis! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat, altijd leuk als het officieel is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ... wel leuk dat je het nu twee keer kunt vieren...!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met de officiƫle bevestiging :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd, ben blij voor jullie dat het eindelijk echt is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeeej, die ambtelijke molens....grgrmbl! iig GEFELICITEERD

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is goed dat je buffer niet helemaal leeg is! Maarrrr ........ gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van harte gefeliciteerd...dat is heel fijn voor jullie!!!!

  BeantwoordenVerwijderen