zaterdag 16 augustus 2014

Recept: Gember-avocado saus


Deze saus is zo lekker, dat je er bijna alles mee kunt eten. De saus is heel erg gezond (maar wel vrij calorierijk) en daarnaast is hij ook nog eens heel makkelijk klaar te maken in ongeveer 5 minuten ben je klaar. Het is heerlijk over gewokte groenten, maar ook als dressing! Let wel, de saus is niet lang houdbaar. Wat je maakt moet je ook diezelfde dag opeten, omdat de avocado oxideert.

Ingrediënten voor twee porties:
1 a 1,5 cm verse gember
1 avocado
1 tl citroensap
1 tl honing
flink wat citroen rasp
snufje zout
water (ongeveer 80-100ml)

Schil de gember en snijd hem in schijfjes. Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine en vermeng het tot een gladde pasta. Voeg er nu steeds een beetje water bij totdat het een mooie vloeibare textuur heeft, er kan ongeveer 100 ml water bij.

Deze saus is heerlijk bij verschillende groenten, je hoeft ze alleen maar even te wokken. Ik nam paprika, spitskool, een uitje en wat knoflook en garneerde het geheel met geroosterde sesamzaadjes. Wat rijst erbij en je hebt een heerlijke en gezonde maaltijd!

6 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk! En ik vind dat mensen niet zo panisch moeten doen over calorieën. Het gaat om de voedingsstoffen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er smakelijk uit!

    Als je er geen vlees bij eet, valt het waarschijnlijk best wel mee met de calorieën, toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt, maar het is wel iets om rekening mee te houden ;)
      Maar in tegenstelling tot andere calorierijke sausen is de verhouding voedingswaarde/ kcal is erg goed, dus het blijft een gezonde saus!

      Verwijderen
  3. Eet vet, wordt slank! Vergeet niet dat vetten verzadigen, maar worden vervangen door suiker. Suiker is niet een voedingsstof waar je iets aan hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Suiker als toevoeging is ook geen voedingsstof maar een voedingsmiddel. Wat mij betreft zijn alle sterk geraffineerde voedingsmiddelen ongezond, dus niet alleen suiker maar ook olie en zout. Als je ze met mate gebruikt passen ze wel in een gezond dieet, als je daarvoor kiest.

      Verwijderen