dinsdag 30 september 2014

Belastingteruggave

Gisteren kregen wij de langverwachte blauwe enveloppe in de brievenbus! Omdat wij afgelopen jaar een huis gekocht hebben krijgen wij natuurlijk geld terug, het gaat om € 490,- in totaal. Een mooi bedragje!

Ik ben blij dat de aangifte eindelijk geregeld is, het is helaas niet mogelijk om je aangifte digitaal te doen  in het jaar dat je emigreert. Hierdoor is het best een gedoe. Alleen het aanvragen van het juiste aangifteformulier (lees:boek) duurt makkelijk 8 weken (of langer). En dan moet je het nog invullen, wat wel wat lezen en uitzoekwerk vereist en weer terugsturen. Dit was dan ook gelijk de laatste keer dat wij aangifte deden in Nederland, over 2014 doen wij aangifte in Duitsland en dat wordt vast ook een uitdaging!

Voor ons is het in elk geval duidelijk wat wij met het geld willen gaan doen, namelijk voor het einde van dit jaar nog een extra aflossing op de hypotheek doen. Ik ben een spaarpotje hiervoor begonnen en dit geld gaat daar mooi bij, zoals het er nu naar uit ziet gaan wij ons doel om € 1.500,- extra af te lossen in december zeker halen!

3 opmerkingen:

  1. Wauw, wat lekker veel zeg! Gefeliciteerd. Dat is toch een fijne meevaller.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is nou nog eens leuk! Ik moest vorige maand 1290 bijbetalen voor allerlei premies (AWBZ, ANW) omdat mijn man is gestopt met werken, maar we nog in Nederland ingeschreven staan. Lekker vooruitzicht voor de aangifte, bedankt, hahaha :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik verwacht van de belastingen een teruggave van bijna 1800 euro maar de vraag is alleen wanneer dat bedrag zal teruggestort worden.....Vorige jaren diende ik de belastingsaangifte digitaal in (met hulp van één van onze kinderen) maar dit jaar heb ik de papieren versie ingediend en zowiezo duurt de uitbetaling dan langer.liesbet

    BeantwoordenVerwijderen