zaterdag 6 september 2014

Recept: Gezonde appeltaart


Laatst besloot ik dat ik zin had in appeltaart voor het ontbijt, en daarbij verzon ik dit recept. Het is de gezondste appeltaart die ik ooit gemaakt heb, en hij is heerlijk! Daarnaast is het ook een veganistisch recept. Begin met het deeg, neem hiervoor de volgende ingrediƫnten:

90 gram haverhout, gemalen tot meel in een koffiemolen
130 gram volkorenmeel
80 gram boekweit, gemalen tot meel in een koffiemolen
2 eetlepels gemalen lijnzaad
2 eetlepels walnoot
5 eetlepels (zelfgemaakte) appelmoes zonder suiker
wat bakpoeder
200 ml water

Meng eerst alle droge ingredienten en voeg daarna het water en de appelmoes toe. Kneed totdat een samenhangend deeg ontstaat. Rol het deeg uit tot een lap en bekleed een springvorm (26 cm) hiermee. Bak de lege deegbak nu eerst ongeveer 10 minuten voor op 175 graden.

Neem ondertussen twee grote bananen met een eetlepel maple syrup en een klein beetje vanille extract. Pureer dit alles in de keukenmachine tot een gladde pasta.

Neem nu een grote appel (of twee kleintjes) en snijd hier smalle partjes van, de schil kan je er gewoon aan laten. Meng de appelpartjes met flink wat kaneel en een afgestreken eetlepel rietsuiker.

Als de deegbak uit de oven komt voeg je alles samen. Giet de gepureerde banaan erover uit, en leg de appelpartjes in een mooi patroontje er op. Bak de taart nu af, ongeveer 30 minuten op 175 graden. Wij hebben hier samen 3 dagen van ontbeten, en het zo begon elke dag met een klein feestje!

3 opmerkingen: