maandag 29 september 2014

Poes is weer naar buiten


Afgelopen week was het dan eindelijk zo ver, de poes mocht weer naar buiten. Na haar sterilisatie moest zij nog een week binnen blijven maar daarna hield niets haar meer tegen. Ik vind het heel fijn voor haar dat ze weer lekker aan het roven en rondstruinen is, en volgens mij vind zij het ook heerlijk. In de eerste twee uur had ze gelijk al twee muizen te pakken!

De kleine hebben wij de eerste dagen nog binnen gehouden, zodat mama rustig kon wennen aan het buiten zijn. Dit mede omdat het natuurlijk mogelijk was dat er gevochten zou worden over het territorium. Dus dit weekend was Khaleesi eindelijk ook aan de beurt om met mama mee te gaan, en het was heel leuk om te zien. Ze heeft af en toe geprobeerd de kippen op te jagen maar die waren niet erg onder de indruk van haar, de jonge kip was zelfs ronduit brutaal. Leuk om te zien hoe dat zichzelf oplost.

Gelukkig was er genoeg te zien buiten en voor wij het wisten zat ze met een muisje te spelen. Waarschijnlijk had ze deze wel van mama gehad, maar ze was er dolblij mee. Eerst moest ze uitgebreid spelen (hij was toen al dood) en daarna werd hij smakelijk opgepeuzeld. Ik heb de katten met zeker vier muizen zien slepen in de laatste dagen, dat betekend dat er genoeg zijn. Dat wist ik natuurlijk al door het getrippel van muizenvoetjes wat wij regelmatig hier horen. Goed om te weten dat de poes weer aan het werk is, en binnenkort versterking krijgt!


10 opmerkingen:

 1. Wat fijn voor de poezen! Ik weet niet hoe oud de kleinste is maar wij hebben hier poezen van april die ook al zelf muizen en allerhande ander spul vangen. Dus wie weet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze kitten is van mei schat ik zo. Ik denk dat het vangen haar zelf ook wel zou lukken, maar tot op heden heb ik mama haar alle muizen zien geven.

   Vooral buiten is ze nogal onder de indruk van alles wat er te zien is, ik denk dat ze haar concentratie er nog niet bij kan houden. Misschien als ze toevallig een muis ziet lopen, maar er naar op zoek gaan doet ze nog niet.

   Verwijderen

 2. Wat een schatten!
  Wij hebben er precies zo eentje.
  Groeten,
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aan het roven, zucht. Fijn voor mijn man die een voliere heeft. Waarom moet elke hond aan de lijn en mag iedereen maar gewoon zijn kat naar buiten doen. Ik hou niet van katten, maar moet ze wel op mijn erf dulden. Hou je huisdieren binnen! Niet iedereen is ervan gediend.
  groet,
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorheen was ik het helemaal met je eens, maar toen woonde ik in een woonwijk en probeerde ik de katten uit mijn achter(moes)tuin te houden. Ik vind het ook heel raar dat er wel hondenbelasting is, maar geen kattenbelasting. Terwijl de katten veel meer overlast geven.

   Inmiddels woon ik landelijk, en mijn kat komt eigenlijk nooit bij de buren. Hier is echt genoeg ruimte en hier is het ook echt nodig, anders hebben de muizen vrij spel.

   Verwijderen
 4. Echte muize vangers zo te zien ,die van ons speelt er
  alleen maar mee en laat ze dan weer lopen
  echt om te lachen.
  Geweldige blog heb je trouwens .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Onze kat eet de muizen ook echt op, met huid en haar. Dat vind ik ook wel fijn, voor hem is het geen spelletje. Zulke jagers kan ik goed gebruiken hier :)

   Verwijderen
  2. En het is nog heel gezond voor ze ook, beter als die nepbrokjes uit de dietenwinkel.

   Verwijderen
 5. Wat een schatjes. Onze jongste kat speelde altijd emt speelgoed muizen en toen ze een echte ving was ze compleet confuus , ze heeft zeker een 15 min. bij mij op schoot gezeten zo van wat me nu is overkomen . Schitterend .zelfs onze hond Ulica vangt muizen .

  BeantwoordenVerwijderen