vrijdag 12 september 2014

Vrijdag en vooruitblik

Wat heerlijk dat het alweer vrijdag is, de week is echt voorbij gevlogen. Ik heb echt behoefte aan het weekend, want ik ben bekaf. Dit weekend ga ik ook echt rustig aan doen, echt! Ik heb maar een paar dingen op mijn lijstje staan.

Een ding is zeker, ik ga dit weekend niet inmaken. Ik kan er echt geen energie voor op brengen en het kost nu eenmaal al snel veel tijd, dus ik sla gewoon een weekendje over. En aangezien het huis vorig weekend gepoetst is, hoef ik alleen een beetje op te ruimen en een wasje te draaien.

Wat wel belangrijk is? Het haar van Maarten, de arme man loopt er inmiddels bij als de lion king met wilde manen. Gelukkig is dat een relatief klein klusje, wat ik ook nog wel leuk vind om te doen.

Het enige grote wat ik van plan ben is het maaien van het gras. Wij hebben inmiddels (tijdelijk?) een andere grasmaaier staan terwijl de andere gerepareerd wordt. Als dat niet lukt houden wij deze. Nu heb ik nog nooit met een zitmaaier gemaaid, dus ik vind het best een beetje spannend. Zeker omdat het gras zo hoog staat lijkt het mij een beste uitdaging. Maar het is toch echt wel nodig, en het zal hoe dan ook een flinke verbetering zijn!

6 opmerkingen:

 1. Hier is de week ook echt voorbij gevlogen! Ik heb net nog op m'n computer zitten kijken of het wel écht al vrijdag is... Succes met het maaien, zowel van het haar als het gras ;-) Een tip voor het maaien; zet de maaier eerst zo hoog mogelijk (als het idd echt hoog staat), eventueel ook nog met het maaidek omhoog (dus met het voetpedaal én met de handgreep op het maaidek). Als het gras te hoog is en je maait te laag, dan kan de maaier vastlopen, je kunt de messen beschadigen of ergens anders tegenaan lopen. Je kunt er dan eigenlijk niet onderuit om het in 2 of soms zelfs 3x te maaien. Het gras ziet er dan meestal ook even niet uit, maar dat wordt vanzelf beter. Wel even harken natuurlijk, zelfs als je een mulcher hebt (met hoog gras is er vaak teveel om netjes te laten verteren).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig dat je de haren van je man én het gras moet kortwieken. Het heeft wel iets met elkaar gemeenschappelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verstandig dat je een weekendje niets (nou ja, weinig doet) en de gelegenheid neemt om goed uit te rusten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zet de messen eerst hoog en ga er 2 keer overheen, in slakkengang! Wel oorbeschermers gebruiken, verstand op nul, heerlijk! Grasmaaien op de zitmaaier in een langzaam tempo werkt erg ontspannend (voor mij dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk meditatief, het grasmaaien! En zoals anderen boven mij al noemden, maaidek op de hoogste stand en dan de 2e ronde op de normale stand.
  Geniet van je welverdiende rustig aan weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar. Zo druk bezig zijn met inmaken, oogsten en allerlei dingen zelf maken. Broodbakken, jam koken, kruiden drogen en ga zo maar door. En dan is het ineens zondagavond en is het weekend alweer voorbij. Heel goed om dan af en toe eens een weekend bij te komen!
  Groet, Josefien

  BeantwoordenVerwijderen