dinsdag 16 september 2014

Zakgeld uitgegeven

Eerder schreef ik een stukje over onze begroting, hierin schreef ik ook dat ik mijn zakgeld opspaarde voor een later te definiëren doel. En ineens wist ik het, het wordt een nieuwe pc!

Ik loop al tijden te hannesen met mijn laptop, vorig jaar al had ik problemen en mijn laptop is uiteindelijk ook stuk gegaan. Toen heb ik een tijdje een (heel erg) oude desktop gebruikt, maar dit werkte niet fijn. Natuurlijk had ik ook geen geld voor iets anders. Uiteindelijk bleek dat mijn ouders toevallig een laptop hadden liggen die ik wel kon gebruiken (hoewel ik ze ervan verdenk dat het in scene is gezet). Die laptop gebruik ik nu nog steeds, maar is dus helemaal niet van mij.

Aangezien ik nu een mooi bedragje bij elkaar gespaard heb, besloot ik het goed te besteden. Ik kies ervoor om een desktop te kopen, ik ben de laptops inmiddels meer dan zat. Een desktop computer is uiteindelijk duurzamer, omdat je hem makkelijk zelf schoon en stofvrij kan houden. Daarnaast kan je (op den duur) zelf onderdelen vervangen als ze kapot of verouderd zijn. Bij een laptop is dat moeilijker omdat je altijd aan ruimte gebonden zit, daarnaast is het maar de vraag of je dan aan de onderdelen kan komen.

Een nieuwe pc dus! Ik heb de knoop doorgehakt en een simpele pc besteld. Voor wie het interesseert; Hij heeft een quad core processor, 8 GB ram geheugen, een 120 GB SSD, 500GB HDD en een videokaart met 4 GB werkgeheugen. Ik betaal hiervoor € 383,- inclusief levering,  veel geld maar ik geloof dat het een redelijk goede deal is. Aankomende winter hoop ik weer een beetje te kunnen gamen in mijn vrije tijd, heerlijk!

Ik ben benieuwd wanneer hij binnen komt, ik verwacht binnen twee weken. Het is nog even afwachten, maar ik heb er heel veel zin in. Ik kijk er echt naar uit om de computer helemaal naar mijn zin in te delen en ik hoop dat hij aan al mijn verwachtingen voldoen. Spannend hoor!

11 opmerkingen:

 1. Oeh, leuk! :) Ik kan me zelf niet meer voorstellen hoe het is om aan één plaats gebonden te zijn op te computeren, maar het heeft ook zeker wel zijn voordelen. Gefeliciteerd met de aankoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn, op 1 plaats gebonden is juist wel fijn! ik heb een laptop maar die was wel een heel stukje duurder. Met de kijk er op om hem een hoop jaren te gebruiken zonder dat hij snel verouderd zou zijn. Daarnaast wilde ik juiste kwaliteit hebben omdat ik natuurlijk veel met mijn website/foto's doe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn laptop kocht ik voor meer dan € 1000,- en was super modern. Ik had al een i7 processor op mijn laptop ruim 3 jaar geleden. Hij was gekocht om lang mee te doen. Helaas bleek de praktijk anders. Na twee jaar was hij stuk, het betreffende onderdeel nergens te krijgen. Super balen!
   Daarom wil ik nu iets waar ik zelf aan kan werken en kan repareren indien nodig.

   Verwijderen
  2. MMMM, dit zou bij mij toch nog wel een vergoeding opleveren via mijn inboedelverzekering...

   Verwijderen
 3. Lekker zo =)
  Ik heb nu gelukkig een goede laptop, al wil ik wel weer een keer een desktop. Maar voorlopig houden we het even hierbij, we hebben al genoeg apparaten ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat bedoel je met lekker gamen, wat voor spelletjes speel je dan? Want ik kan me niet voorstellen dat je met een pc van 383 euro fatsoenlijk een hedendaags spel kunt spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik speel World of Warcraft, wat naar verwachting prima gaat draaien op de nieuwe laptop. Misschien moet ik de videokaart nog upgraden maar dat wil ik even afwachten, zeker omdat ik verwacht dat bij de nieuwe expansie de systeemeisen juist omlaag gaan.
   Natuurlijk staat WoW er om bekend dat het minder systeemeisen heeft dan een FPS of GTA.

   Verwijderen
 5. Ben ook bang dat met de hedendaagse spelletjes je nieuwe pc het niet aan kunt, of je moet oude spelletjes spelen?

  Zelf gebruik ik alleen een laptop, de gewone pc hebben we de deur uit gedaan, dat grote ding midden in de huiskamer vond ik helemaal niets ;-)
  Maar ook ik zal binnenkort naar een ander uit moeten kijken, het deksel scharnier is gebroken.. het houdt nog wel even maar eens gaat ie er echt door heen.
  Nu doe ik de klep niet meer dicht, veel te bang dan hij dan meteen afbreek als ik hem opent ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies dat soort dingen bedoel ik, laptops gaan gewoon sneller stuk. Een pc is ook lang niet zo log meer als vroeger.
   Ik speel maar een spel eigenlijk, en dat zal prima lukken op mijn nieuwe pc ;)

   Verwijderen
 6. Jee, fijn zeg. Niets zo heerlijk als een pas nieuwe computer, waarop wel alles staat wat je nodig hebt, maar verder eigenlijk niets. Die supersupersnel gaat en gewoon DOET wat je VRAAGT! Hoop dat je hem snel binnen hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja precies! Zeker omdat ik windows en WoW ga draaien vanaf een SSD schijf, dat gaat echt supersnel straks!

   Verwijderen