vrijdag 19 september 2014

Eindafrekening stroom

Laatst schreef ik dat ik ging wisselen van stroomaanbieder, inmiddels zijn wij per 1 september gewisseld. Het is prima verlopen, ik heb aangegeven dat ik wilde wisselen en dat zij mijn oude contract konden opzeggen. Ik kreeg een brief, vulde de meterstand in en dat was het.

Vandaag kreeg ik de afrekening van de oude energieaanbieder, en daar keek ik naar uit! Ik was heel erg benieuwd hoeveel ik terug zou krijgen. Het is wel iets minder dan gedacht, maar nog steeds een leuk bedrag. Wij krijgen € 178,97 terug, het grootste deel hiervan is de nieuwe klanten bonus van € 150,-. Dat betekent dat het maandbedrag goed ingeschat was.

Wij hebben in het afgelopen jaar 1427 KWh verbruikt, en daar ben ik niet ontevreden over. Het is natuurlijk zo dat wij hier (nog) koken op elektra, dat verbruikt ook flink wat. Tel daar de ovenbeurten voor het broodbakken bij en dat verklaart een groot deel van de hoogte van het verbruik.


Toch doen wij het lang niet slecht, op de rekening stond een leuk tabelletje waar je je eigen verbruik kan vergelijken met dat van anderen. Ik vind het een handige tabel en ik denk dat het beter is dan aangeven wat het standaardverbruik is voor een gezin/ huishouden. Op deze manier maak je het veel concreter voor mensen.

Voorlopig  gaat ons maandbedrag nu naar beneden van € 50,- bij de oude aanbieder naar € 42,- bij de nieuwe aanbieder. Hierbij is nog geen rekening gehouden met wat de zonnepanelen eventueel gaan opleveren. En het geld wat wij nu terug krijgen stop ik mooi in het potje 'extra aflossen hypotheek' zodat we hopelijk in december nog een aflossing kunnen doen.

7 opmerkingen:

 1. Fijn dat je zo'n goed bedrag terug krijgt. En zo'n tabel is inderdaad handig. Dat geeft je een maatstaf om je eigen gebruik tegen af te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je verbruik is laag,als je electrisch kookt.En straks met een jaar panelen helemaal laag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vreemd dat je de nieuwe klantenbonus ontvangt van de oude leverancier. Begrijp ik niet helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem aan dat dat de bonus is die je op het einde van het jaar krijgt omdat ze een jaar geleden daar klant is geworden

   Verwijderen
  2. Precies dat, je krijgt de bonus nadat je een jaar klant bent. Daarna wordt het verrekend met je jaarrekening.

   Verwijderen
 4. Je verbruik is inderdaad laag, ik verbruik voor mij alleen 1200 en ik kook op gas. Goed gedaan!
  @ Vlijtig met zuinigheid. Je krijgt de nieuwe klantenbonus tegenwoordig altijd pas na een jaar, bij de jaarafrekening. Het is een tegoed dat je uitgekeerd krijgt nadat je een jaar klant bent geweest. Als je eerder vertrekt, dan krijg je de bonus niet + je moet vaak boete betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed zeg ! Straks je panelen op het dak , ben je ook lekker zelfvoorziend pompompom :)

  inderdaad handig zo'n tabelletje

  BeantwoordenVerwijderen