maandag 22 september 2014

Mijn PC is binnen!

Mochten jullie je afvragen waarom het zo rustig was hier afgelopen weekend, nu mijn pc is binnen gekomen! Afgelopen vrijdagochtend zag ik in mijn mail dat DHL het pakket in de middag tussen 2 en 5 zou aanbieden, ik had nog hoop dat het onder de carport zou staan die middag. Helaas was dat niet het geval. Bij de buren dan? Ik zocht snel de sleutel van de brievenbus om het briefje te bekijken. Helaas bleek dat de beste man het pakket weer meegenomen had, en dat ik het de volgende dag op zou kunnen halen bij het postkantoor in het buurdorp.

Zaterdagochtend was ik mooi op tijd opgestaan zodat ik precies om 10 uur het pakket kon ophalen. Ik reed door de mist heen en terug en kon niet wachten om de doos uit te pakken. Natuurlijk kwam Maarten ook even kijken. Het eerste wat wij deden was de pc open maken, om te kijken of alles er in zat. Het zag er goed uit, mooi ruim ook. Er is genoeg ruimte voor eventuele uitbreidingen of wijzigingen in de toekomst, daarnaast is het ook makkelijk schoon te houden.

Het volgende punt was het aansluiten van het geheel. Ik had nog een 19 inch Led scherm staan, en een toetsenbord en muis was ook snel opgesnord. Ik heb mijn hoek leeggehaald en eerst even goed schoongemaakt voordat ik de pc daar een plekje gaf en aansloot. Het spannendste moment was toch wel het aanzetten en installeren van de pc. Ik kocht een pc zonder besturingssysteem, en wilde de win.dows 7 versie van mijn kapotte laptop gebruiken, maar zou het ook werken? Ik stopte de schijf er in en installeerde win.dows, en bij het invullen van de productcode accepteerde hij het! Super, ik dacht wel dat het zou lukken maar het blijft fijn als het ook echt zo is.

Vervolgens kwam het proces van het installeren van programma's en updaten van win.dows.  Helaas bleek mijn geluid het niet te doen. Ik heb de drivers opnieuw geĆÆnstalleerd en van alles geprobeerd maar het mocht niet baten. Maarten suggereerde dat ik waarschijnlijk nog updates van win.dows miste, en wonder boven wonder, ongeveer 150 updates verder deed het geluid het ook.

Uiteindelijk heeft het een hele dag geduurd om alle updates en programma's er op te zetten, maar ik ben bijna zo ver. Ik heb mijn spel al getest en het ziet er goed uit, daar ben ik ook erg blij mee. Ik hoef nog maar een paar programma's er op te zetten en dan ben ik compleet. En ik moet zeggen, de pc werkt echt super snel. Hij start op in een zucht, en eigenlijk alles gaat snel. Fijn, ik ben heel erg blij!

3 opmerkingen: