donderdag 18 september 2014

De poes naar dierenarts


Gisteren was een spannende dag voor de poes, zij is weer naar de dierenarts geweest. Deze keer was zij gelukkig niet ziek of gewond zoals de vorige keer. Deze keer hebben wij haar laten steriliseren, en daar zijn wij heel erg blij om.

De poes hebben wij de afgelopen tijd binnen gehouden, zodat zij niet opnieuw zwanger zou worden. Mevrouw was een week na de bevalling al weer krols! Helaas konden wij haar nog niet laten steriliseren omdat de kitten nog bij haar zoogde. Inmiddels is de kitten groot genoeg, en dus was het eindelijk zo ver. Wij keken er heel erg naar uit, want twee katten in de schuur voelt wat druk aan. Bovendien zijn ze niet zindelijk. Poes doet het netjes in een hoekje met stro, maar fris is het niet in de schuren. Fijn om te weten dat ze dat nu weer lekker buiten kunnen!

Wij zijn gisteren  een half uurtje later naar het werk gegaan, de poes hebben wij op de weg naar ons werk bij de dierenarts afgezet en in de middag weer op kunnen halen. Het is een duur grapje, het kostte ons € 93,- en over niet al te lang moet de kitten ook nog. Maar dan kunnen de katten ook weer gewoon buiten lopen en muizen vangen, zoals de bedoeling is.

8 opmerkingen:

 1. We laten maar denken dat vele kittens duurder is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd veel geld.Maar schrale troost : in NL kost het veel meer .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. had je geen kattenbak neer gezet. Want mijn ervaring is dat je elke kat kunt leren het op de bak te doen!
  Ja dat zijn kosten! Wij zetten elke maand een klein bedrag opzij voor evt kosten dierenarts. Want ze moeten ook ge-ent worden en soms mankeren ze wat. We hebben er inmiddels 3 (bijna 4) dus dat tikt lekker aan....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel een tijd een kattenbak gehad maar daar had ze geen zin in. Ze doet het ook wel altijd netjes op dezelfde plek in wat stro. Kitten heeft helaas ook een vaste plek, daar leggen wij nu maar wat stro neer.
   Het zijn natuurlijk ook geen huiskatten, wij zien ze maar een uurtje per dat ongeveer. Dan is het ook lastiger om de op te voeden.

   Verder zetten wij inderdaad ook geld opzij voor de dieren. Wij hebben een vast potje voor huisdier kosten.

   Verwijderen
 4. Ter vergelijking: sterilisatie hond in NL: 300 Eu. Katching...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is helemaal veel geld zeg! Natuurlijk zit er behoorlijk wat verschil tussen een kat en een hond, wellicht zijn honden altijd duurder.

   Verwijderen
 5. San. Ik weet niet waar je het op baseert dat het in Nederland zoveel duurder is. Net even gekeken. Bij mijn dierenarts kost het € 98,00. Rondje google levert op dat het in Nederland vanaf € 90,00 kost. Dus even rondje bellen loont als je keuze hebt. Ook in Duitsland zal het per dierenarts verschillen,, maar volgens mij zijn er hierin niet veel verschillen tussen Nederland en Duitsland. Mascha

  BeantwoordenVerwijderen