dinsdag 14 januari 2014

Besparen op de telefoon kosten

Omdat wij nu in het buitenland wonen, betekend dat ook dat  we meer bellen met onze vrienden en familie. En doordat het nu internationaal bellen is, maakt dat het gelijk ook duurder. Wat doen wij eraan om onze belkosten in toom te houden?

Ten eerste proberen we niet te vaak te bellen, maar ook regelmatig te mailen en te chatten. Het grootste deel van onze bekenden hebben ook een pc met internet, dus s.kypen naar elkaar is een mooie gratis oplossing. De kwaliteit is vaak iets minder als met bellen, maar het is super goed te doen.

Maar dan heb je nog de mensen die geen beschikking hebben over een pc met internet, zoals oma's. Hiervoor heb ik s.kype tegoed aangeschaft. Dus ik bel met mijn computer naar de vaste telefoon van anderen, zo bel ik met oma een half uur voor nog geen € 0,75. Met mijn (nederlandse) mobiel zou dat € 5,60 kosten, en met de duitse vaste lijn ongeveer € 2,75. Dat scheelt nogal wat!

Het gebeurt ons nog regelmatig dat we naar Nederlandse bedrijven of overheid moeten bellen, dus voorlopig maak ik daarvoor nog veel gebruik van s.kype tegoed.

Wat mij opviel is dat het ook goedkoper is om met s.kype tegoed vanuit Duitsland naar Duitse mobiele nummers te bellen. Ik betaal met mijn vaste lijn voor 10 minuten bellen € 1,99 en met s.kype is dat € 0,55! Dus dat is een behoorlijk verschil. Het loont zeker om goed te vergelijken dus.

Wij hebben hier een lijstje hangen met wat de goedkoopste manieren zijn om te bellen, dus zo kan je altijd even snel zien wat het beste is. Binnen Duitsland bellen met de vaste lijn is namelijk gratis, dus dan zou s.kype tegoed weer duurder zijn.

Omdat wij nog Nederlandse mobieltjes hebben moeten wij betalen als wij daarop gebeld worden, daarom hebben we een speciale aanbieder die een Europa pakket heeft. Hierdoor betalen wij niet € 0,10 per minuut om gebeld te worden, maar een starttarief van € 0,20. Voor onze vrienden en familie is dit handig, omdat het voor hun geen extra kosten meeneemt om ons op onze mobiel te bellen. Hoewel ik iedereen aanspoor om vooral te skypen ;)

Dat de kwaliteit van de gesprekken met het gebruik van s.kype tegoed iets minder is neem ik graag voor lief, en gelukkig valt het ook best wel mee. Meestal is het goed verstaanbaar, heel soms kan je beter even overnieuw bellen. Al met al ben ik tevreden, en bespaar ik een hoop euro's!

*en nee, ik heb geen aandelen ;D

10 opmerkingen:

 1. Skypen is inderdaad een mooie optie. Binnen Nederland (ik weet niet of het buiten ook kan) gebruik ik ook regelmatig Facetime. Dat is gewoon wel net zo voordelig. smsjes sturen doe ik bijna niet meer, daar heb ik dan Whats App voor. Dat is ook handig voor een vriendin die op het moment op wereldreis is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan mij voorstellen dat whatsapp dan handig is, leuk om af en toe een berichtje te sturen/ontvangen!

   Verwijderen
 2. Ik gebruik Voipbuster, gesprekskosten weet ik niet precies, voor mij is het voordeel dat ik er ook gratis SMS'jes vanaf kan sturen van mijn 2 06nummers

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb voipbuster ook getest, maar ik vond de kwaliteit van de gesprekken minder. Daarnaast hebben de meeste bekenden skype, en ik wil ze niet dwingen om ook andere software te installeren :)

   Verwijderen
 3. Wij wonen ook in Duitsland en hebben een abonnement via Deutsche Telecom.
  We betalen een toeslag van ik geloof € 10 per maand en kunnen daarvoor onbeperkt (gratis) bellen naar alle vaste nummers van de landen die Duitsland omringen.
  Dat loont zich zeker, je hoeft geen concessies te doen in de kwaliteit van je gesprekken en je hoeft geen omslachtige handelingen uit te voeren.
  Misschien is dit ook wat voor jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze aanbieder (1 und 1) heeft ook een vergelijkbaar abonnement. Maar na even rekenen krijg ik het er nooit uit. In juni heb ik mijn s.kype tegoed opgewaardeerd met € 10,- en hier heb ik nog € 2,50 van over. Dus voor mij zou dat niet lonen.
   Bovendien is de gesprekskwaliteit van s.kype zeer acceptabel over het algemeen.

   Verwijderen
 4. Wow, ruim een half jaar voor € 7,50
  Dat is heel erg goedkoop. Zeker niet wisselen dus! Vooral als je tevreden bent over de kwaliteit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! En het voordeel is dat ik niet maandelijks een afschrijving heb. Ik heb gisteren voor het eerst weer opgewaardeerd. Dus een half jaar voor € 10,-

   Verwijderen
 5. Wij hebben vanuit België de eerste drie jaar naar Nederland gebeld met VoipWise en VoipBuster. Daarmee kun je gratis met je computer naar telefoonnummers bellen (dus niet computer-computer). Er is wel een 'fair use' policy, waardoor je maximaal 2 uur per week naar hetzelfde land kunt bellen, maar je kunt ook heel gemakkelijk verschillende accounts aanmaken. De kwaliteit wisselt wat, maar is meestal wel goed.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twee uur in de week is natuurlijk lang genoeg :)
   Dat scheelt ook wel veel.
   Ik heb voip.buster ook getest, maar deze beviel mij niet zo. Voorlopig kan de kosten goed in toom houden met sk.ypetegoed.

   Verwijderen