vrijdag 17 januari 2014

Dagelijkse drukte

Hier gaat alles steeds meer zijn gangetje. Vriend heeft vandaag een sollicitatiegesprek, zijn tweede (!) deze week. Hij heeft woensdag ook al een gesprek gehad, en dat is zeer positief verlopen. In beide gevallen gaat het wel om uitzendbureaus, maar wij zijn niet kieskeurig. Het voordeel is dat deze bureaus meerdere geschikte vacatures hebben, dus dat vergroot de keus.

Ik heb gisteren weer zitten broeden op een nieuwe sollicitatiebrief. Vaak gebruik ik een standaard brief die ik telkens een beetje aanpas, maar deze vacature was zo anders dat ik de hele brief overnieuw moest schrijven. En dat valt me toch best zwaar, want ik wil natuurlijk geen fouten in mijn brief hebben staan. Uiteindelijk is het mij toch gelukt, en heb ik mijn tweede sollicitatiebrief voor deze week eruit kunnen sturen.

Verder proberen we hier elke dag wat klusje te doen. Gisteren hebben we alvast de gordijnrails bij de voordeur opgehangen, zodat ik binnenkort daar mee aan de slag kan. Ik hoop vandaag in het dorp wat stof op de kop te tikken.

Vriend heeft bergen verzet in de tuin. Op de plek waar de moestuin gaat komen stond een hek, hij heeft alle metalen paaltjes uitgegraven en weggehaald. Heel zwaar werk, en ik ben hem enorm dankbaar! De kippen vonden het ook intressant, want in de open gegraven grond konden zij weer veel lekkere beestjes vinden.

De kippen hebben het hier super naar hun zin, zij eten inmiddels uit mijn hand. Ik vind dat zo leuk! Ik probeer het elke dag even te oefenen, want ik vind het belangrijk dat ze hand-tam zijn. En ze leggen nog steeds veel heerlijke eitjes, vandaag weer vier eitjes erbij! Heerlijk is dat!

11 opmerkingen:

 1. leuk is dat, al die kleine stapjes voorwaarts!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat jullie zo voortvarend zijn. En veel succes met de sollicitaties. Ik hoop dat jullie allebei snel een leuke baan vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Dat hopen wij ook.
   Wij geloven dat we met veel inspanning ook veel resultaat zal leveren. :)

   Verwijderen
 3. Fijn hoor. t Is natuurlijk niet leuk , allebei zonder baan., maar je kan op deze manier wel een aantal grotere projecten doen. Kippen en moestuin hebben een zekere relatie met elkaar :) Afgelopen week heeft mijn dochter compost over verscheidene groentebedden verdeeld, De dames kippen stonden letterlijk te trappelen om het zaakje eens goed onder te ploegen. Het is wel zo dat ze de gang naar de moestuin onthouden dus als je deze zomer je kipjes ook los wilt laten lopen, is het zaak een stevig hekwerk rond je moestuin te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wat leuk! Ik zie het al helemaal voor me. Ik ben ook nog aan het bedenken hoe ik de kippen uit de moestuin ga houden, het gaat een uitdaging worden :)

   Verwijderen
 4. Heerlijk zo'n positief bericht!!!
  Het komt echt goed bij jullie!!

  Is het geen idee om bv zomers kampeerplek op jullie terrein aan te bieden? Betekend weer extra inkomsten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben het wel overwogen, maar het lastige is dat we daarvoor geen sanitair hebben. De mensen zouden dan wel elke keer ons huis in moeten. En dat zie ik niet zo zitten.
   Daarnaast is er al behoorlijk wat concurrentie hier in de directe omgeving. Dus dat helpt ook niet.

   Verwijderen
 5. Fijn dat jullie je tijd zo nuttig weten te besteden!
  Heel veel succes met jullie sollicitaties.
  Hopelijk wordt al jullie moeite snel beloond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker, het is wel lekker om nu eens tijd te hebben voor alles. Maar we zullen ook echt wel blij zijn als we weer aan het werk kunnen!

   Verwijderen
 6. Lekker bezig dus, :) Fijn zo'n bericht

  BeantwoordenVerwijderen