vrijdag 10 januari 2014

Menu en Boodschappen week 2

Omdat vriend nu weer thuis is gaan de boodschappen nu weer volledig voor 2 personen. Dit betekend ook dat het budget vanaf nu weer veranderd. Voor nu ga ik in elk geval uit van € 20,- per week voor 2 personen. Als een van ons weer een baan heeft kan dit weer terug naar het oude niveau van € 30,- per week, maar voor nu wil ik eigenlijk zo zuinig mogelijk doen.

Om deze reden heb ik ook minder idealistisch boodschappen gedaan als dat ik zou willen. Ik doe liever de komende weken even heel zuinig, voor als er nog tegenslagen of tegenvallers komen. Liever zo, dan achteraf spijt hebben.

Menu
10-jan  vrijdag Macaroni (met rundergehakt uit de vriezer)
11-jan  zaterdag Macaroni (met rundergehakt uit de vriezer)
12-jan  zondag Gekookte aardappel met boerenkool en worst
13-jan  maandag Soep met brood (tosti)
14-jan  dinsdag Bami met ei
15-jan  woensdag Gekookte aardappel met witte bonen/saus
16-jan  donderdag Gewokte tarwe met ananas en ei


Boodschappen
aantal artikel  bedrag   totaal 
1 Prei 1 kg   1,49   1,49
1 Uien 2 kg   0,95   0,95
1 Wortelen 1 kg   0,69   0,69
1 Havermout   0,39   0,39
1 Kattenvoer   0,89   0,89
1 Melk bio halfvol 1L   1,00   1,00
2 Kwark 500gr   0,79   1,58
1 Mandarijnen 1kg   1,09   1,09
1 Rookworst (2 kleintjes a 150gr)   1,69   1,69
0,484 Kaas gouda jong   5,29   2,56
0,902 Bananen bio/ fairtrade   1,79   1,61
2 Bloem bio 1 kg   0,95   1,90
2 Tarwemeel bio 1 kg   1,25   2,50
1 Appels bio fuji 5 kg   5,00   5,00
1 Peren bio conference 2,5 kilo   5,00   5,00
1 Aardappelen bio 5 kilo   5,00   5,00
totaal 33,34

Ik ben donderdag bij de boer geweest en daar heb ik appels, peren en aardappelen gekocht. Hiervoor heb ik het boodschappengeld van vorige week gebruikt. Ik heb even getwijfeld hierover, maar het is goed voor de voorraad. En het is belangrijk om ook de vitamientjes binnen te krijgen.

De kaas en rookworst zijn eigenlijk pure luxe, maar het is zo lekker. Ik doe een van de 2 rookworstjes in de vriezer, dus dan hebben we later ook nog wat.

Ik heb extra bloem en meel meegenomen, omdat ik niet wekelijks bij deze winkel kom. Dit gebruik ik om zelf brood te bakken, met deze pakken kan ik weer 8 broden bakken (samen met andere ingrediƫnten die ik thuis nog heb).

Verder staat er volgens mij niet veel bijzonders tussen. Ik had graag wat minder uitgegeven, maar gelukkig is mijn voorraad weer wat gevuld. Dus hopelijk kan ik het volgende week goed redden met mijn budget!

14 opmerkingen:

 1. echt bewondering voor hoe je dat doet!
  zo laag krijg ik onze uitgaven voor eten echt niet. wij eten hier geen/nauwelijks granen, want ik heb glutenintolerantie, en kan ook andere granen als rijst en quinoa moeilijk verteren. dat maakt wel dat de boodschappen bij ons wat duurder uitvallen! in plaats van het graan eten we nl meer vlees/zuivel en groente/fruit, en die kosten wat meer geld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik kan mij goed voorstellen dat het dan moeilijk is om met weinig geld rond te komen. Ik heb een tijdje rauw gegeten en dan eet je eigenlijk ook geen brood e.d. Dan ook geen vlees, maar zoveel groenten, fruit en noten kunnen behoorlijk duur zijn.
   Toch, als je bewust bent van je uitgaven scheelt het al veel. Ieder doet wat hij kan :)

   Verwijderen
 2. De meeste blogs die ik lees dan denk ik; ach tja.. dat kunnen wij ook
  Maar zoals jullie het doen, dat lukt ons echt niet, alle respect!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik zit ook echt lager dan ooit tevoren. In 2008 zat ik op € 25,- per week (2p), en was ik erg trots op het lage bedrag. Het is voor mij ongelofelijk dat ik daar nu nog onder zit!

   Verwijderen
 3. Ik vind het knap. Wij proberen van 49 euro rond te komen dat vind ik al moeilijk...wel zoveel mogelijk bio , in elk geval het vlees, zuivel en een deel van de groenten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook moeilijk vaak, je moet elke keer keuzes maken. Neem je het meest verantwoorde? Het meest gezonde? Je moet soms ergens in snijden. Dat vind ik het moeilijkste.
   Volgens mij heeft het deels ook te maken met het feit dat de prijzen voor boodschappen in Duitsland toch iets lager liggen.

   Verwijderen
 4. Ik vind het echt bewonderingswaardig wat een gezonde en smakelijke maaltijden je telkens weer van je erg beperkte budget weet te maken.
  Super knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel knap dat je met zo'n klein budget boodschappen kan doen en dan ook nog lekkere en verantwoorde maaltijden op tafel kan zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik denk dat het belangrijkste is dat je de juiste keuzes maakt, je kan je geld maar 1 keer uitgeven.

   Verwijderen
 6. Ja, je eet gevarieerd en gezond. Je kan met weinig geld toe omdat je niets besteedt aan frisdrank,bier,wijn,snacks etc. En volgens mij kan je goed koken en heb je veel warenkennis. Mocht je geen boekhoudjob vinden op korte termijn dan kun je vast wel iets vinden in de verzorgende sfeer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, het scheelt veel dat ik geen alcohol, frisdrank en koffie gebruik. Ik probeer zo veel mogelijk basisproducten te kopen dat scheelt ook veel. Koken vind ik erg leuk, en ik heb er ook gevoel voor.
   Dat maakt ook veel uit!

   Verwijderen
 7. Voor wat meer luxe broodmaaltijden kan je eens een keer een pakrozijnen en of musli kopen en af en toe rozijnen/ muslibrood bakken. Zelf vind ik dat altijd een groot succes. Dan doee ik er ook nog war havervlokken en roggemeel door en een scheutje melk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Havervlokken doe ik ook wel eens in het brood, en soms zonnebloempitten en pompoenpitten, en af en toe koekkruiden of kaneel.

   Rozijnen had ik nog niet geprobeerd, zal ik eens doen. Lijkt met lekker! Bedankt voor de tip!

   Verwijderen