maandag 13 januari 2014

Klussen


Thuis zitten betekend meer vrije tijd, en in die vrije tijd kan je dingen doen. Nu is vriend niet iemand van het stil zitten, dus hij is aan een klusje begonnen. Onze bijkeuken ziet er behoorlijk slecht uit, er zitten waarschijnlijk zo'n 10-12 lagen behang over elkaar heen. Deze lagen behang stammen zeker terug tot de jaren 60, te zien aan de printjes. Op verschillende plekken komt het al naar beneden, of zit niks meer.


Daarnaast hebben we in de bijkeuken ook wat vochtproblemen, omdat het platte dak erboven lek is. (Hier zijn we ook mee bezig, maar dat komt later wel). Al met al ziet het er behoorlijk triest uit. Vriend heeft het op zich genomen om alvast wat behang eraf te trekken, en wat maakt dat een verschil.


Voor mij is het flink motiverend om te zien, ik krijg spontaan zin om mee te helpen. Grappig is dat, diep van binnen schuilt een klusser in mij. Helaas kwam met het behang op bepaalde plaatsen ook de complete pleister naar beneden, door de ouderdom en het vocht. Dus wij fantaseren al over een mooie leemstuc, maar alles op zijn tijd. Voorlopig gaat het allemaal lekker rustig aan, we doen wat als we zin hebben. Dat is voor mij het mooie, het hoeft niet vandaag af. En zo af en toe een beetje klussen houd het leuk.

7 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat je er zo zin van krijgt! Hier pak ik het nu hetzelfde aan; gewoon stukje bij beetje, één ding tegelijk. En het is niet erg als het niet allemaal in één keer gebeurt, of als het maar een vierkante meter per keer is. Uiteindelijk kom je dan veel verder en het motiveert vaak om even stevig toe te slaan als je wél ziet dat het einde in zicht is. Want af en toe is het gewoon lekker om dan een stevige klapper te maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, als het dan af is dan is het helemaal lekker. Het bevalt mij ook wel om het zo lekker rustig aan te doen, ongemerkt kom je toch ver zo.

   Verwijderen
 2. Jeetje wat een hoop lagen behang, kan me wel voorstellen dat je er dan zin in krijgt. En ach je huis hoeft niet in 1 keer af, heerlijk op je gemak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ongelooflijk hoeveel behang er op zit!
   En je kan gewoon zien uit welk jaar het komt :D

   Verwijderen
 3. zo'n dingen zijn ook altijd veel fijner om te doen met ze'n tweetjes! dan gaat het dubbel zo snel vooruit en kun je je plezier met iemand delen! en oh leemstuc! dat is wat mij betreft echt de juiste keus :) vrienden van ons hebben dit in hun huis en het is zo mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt me ook super om met leemstuc te werken! Ik kijk daar echt naar uit! Eerst nog even sparen ;)

   Verwijderen