Deze boodschappen zijn voor de eerste twee weken van februari en vallen dus onder de nieuwe maand. Op dit moment is het boodschappengeld € 100,- per maand, omdat februari maar 4 weken heeft heb ik besloten om deze maand € 25,- per week als budget te stellen.
Menu
31-jan | vrijdag | Kalkoenburger op broodje met patat uit de oven |
1-feb | zaterdag | Gegrilde wortel, gepofte aardappel en kippenpoot |
2-feb | zondag | Zelfgemaakte pizza met restjes kip |
3-feb | maandag | Papa di pommedore |
4-feb | dinsdag | Tortilla's met bonenprutje en rauwkost |
5-feb | woensdag | Linzenprutje |
6-feb | donderdag | Zuurkool (uit vr) aardappel en rookworst |
7-feb | vrijdag | Linzenprutje |
8-feb | zaterdag | Verse pasta met tomaten/vlees saus |
9-feb | zondag | Boerenkoolstampot met worst |
10-feb | maandag | Groentestoofschotel (uit de vriezer) |
11-feb | dinsdag | Pannenkoeken |
12-feb | woensdag | Groentesoep met brood |
13-feb | donderdag | Groentesoep met brood |
Boodschappen | |||
aantal | artikel | bedrag | totaal |
1 | Kaneel 80 gram | € 1,00 | € 1,00 |
1 | Wortelen bio 1 kg | € 0,69 | € 0,69 |
4 | Bloem bio | € 0,95 | € 3,80 |
5 | Volkoren bloem bio | € 0,95 | € 4,75 |
1 | Thee los 250 gram | € 1,29 | € 1,29 |
1 | Ciabatta vers 300 gram (afgepr.) | € 0,40 | € 0,40 |
1 | Sinaasappelen 2 kg | € 1,49 | € 1,49 |
1 | Uien 2 kg | € 0,95 | € 0,95 |
1 | Knoflook | € 1,49 | € 1,49 |
2 | Kwark (magere) 500 gram | € 0,79 | € 1,58 |
4 | Kwark (magere) 400 gram | € 0,35 | € 1,40 |
1 | roomboter | € 1,15 | € 1,15 |
1 | Worst (broodbeleg) 200gr | € 0,79 | € 0,79 |
2 | Melk halfvol biologisch 1L | € 0,95 | € 1,90 |
1 | Melk vol biologisch 1L | € 1,09 | € 1,09 |
1 | Rookworst 2 kleintjes 300gr | € 1,69 | € 1,69 |
1 | Gist vers | € 0,09 | € 0,09 |
1 | Lijnzaadolie 0,5 L | € 1,89 | € 1,89 |
1 | Havervlokken | € 0,39 | € 0,39 |
1 | Droge gist | € 0,59 | € 0,59 |
1 | Zuurkool 700 gr. | € 0,59 | € 0,59 |
1 | Pinda's in dop 400 gr | € 1,29 | € 1,29 |
1 | Knackers luchtige | € 0,99 | € 0,99 |
1 | Rundergehakt 500 gr | € 2,69 | € 2,69 |
1 | Kippenpoten 1100gr | € 2,59 | € 2,59 |
1 | Knackers met sesam | € 0,49 | € 0,49 |
1 | Frühstückskuchen/ ontbijtkoek | € 0,39 | € 0,39 |
1 | Tomatenketchup in glas | € 0,72 | € 0,72 |
1 | Stroop | € 1,19 | € 1,19 |
1 | Kaas jong 450 gr | € 2,38 | € 2,38 |
1 | Prei (ong 900 gr) | € 1,24 | € 1,24 |
1 | bananen (ong. 600gr) | € 0,76 | € 0,76 |
1 | Spinazie DV zak 1 kg deelblokjes | € 1,29 | € 1,29 |
2 | Spinazie blok 450 gr DV | € 0,35 | € 0,70 |
2 | Boerenkool blok 450 gr. dv | € 0,65 | € 1,30 |
1 | Spruitjes DV zak 1 kg | € 1,29 | € 1,29 |
1 | Appels 5 kg | € 5,00 | € 5,00 |
totaal | € 50,00 | € 53,32 |
Ik had van afgelopen week nog € 3,- in mijn beurs zitten en ik heb ze deze week nodig gehad. Ik ben gewoon over budget gegaan! Natuurlijk heb ik een aantal dingen voor voorraad gekocht die eigenlijk niet nodig waren, waarschijnlijk scheelt dat later weer.
Het volkorenmeel was bij de Aldi in de aanbieding, normaal betaal ik € 1,25 per kilo, nu scheelde dat dus € 0,30 per pak. Dat scheelt toch 25% dus ik heb wat meer meegenomen.
Wat ik ook flink heb ingeslagen is diepvriesgroente, ik was nu in de gelegenheid dus ik heb gelijk wat meer meegenomen. De zak spinazie is voor als ik eens een beetje nodig heb, zoals zondag op de pizza. De blokken zijn voor later een keer. Ik heb ook een extra blok boerenkool meegenomen voor de voorraad, wat trouwens duurder is hier dan in Nederland! De spruitjes zijn ook voor later, die heb ik vast gehaald omdat ik niet vaak bij deze winkel kom.
Ik heb ook wat meer vlees dan nodig. De helft van het gehakt blijft in de vriezer. De kip ga ik ( a la Jamie Oliver) in een keer klaarmaken, en daarna in meerdere gerechten gebruiken.
Bij de melkfabriek heb ik wat kwark met een kortere houdbaarheidsdatum kunnen kopen, dus dat scheelde weer wat. Het enige wat ik nog moet halen zijn de appels, die haal ik volgende week bij de boer. En dan heb ik alle boodschappen voorlopig weer geregeld, het was een flinke lijst dus ik ben blij dat het binnen is!
Tomatenketchup in glas? In een soort pot ofzo, waar je het dan met een lepeltje uit moet scheppen? Dat heb ik in NL nog nooit gezien.
BeantwoordenVerwijderenZiet er allemaal weer lekker uit hoor!
Lara
Heinz ketchup zit (zat) toch ook in glas (fles).
VerwijderenHet gaat (inderdaad) om een fles van glas, met een wat wijdere hals dan bijv. een wijnfles. De flessen zijn ideaal voor als ik later wat wil inmaken.
VerwijderenIn Nederland kocht ik dat altijd bij de dirk vd broek, maar ik weet niet of ze dat nog ergens verkopen.
Dat ziet er heel erg goed uit. Wel heb ik een vraagje. Hoe doe je dat met verse groente om dit 14 dagen vooruit in de kopen. Ik doe het altijd per week.
BeantwoordenVerwijderenVanwege het winterseizoen ligt er veel wat (redelijk) goed bewaard kan worden. Het ligt bij mij allemaal goed koel bewaard.
VerwijderenDaarnaast plan ik mijn menu zo, dat ik bederfelijke dingen eerst opeet. Stel dat ik broccoli eet en ook wortel, dan zou ik de broccoli in de eerste dagen opeten en de wortel in de tweede week.
Fijn dat je met de auto boodschappen kon doen deze keer!
BeantwoordenVerwijderenZeker omdat je voor 2 weken tegelijk koopt, anders is het zo' n gefiets...
Het past meestal net op de fiets, maar fietst natuurlijk erg zwaar. En je moet flink uitkijken met stoepjes, dat je niet je velgen deukt!
VerwijderenDus het was lekker makkelijk met de auto, bovendien is het meenemen van bevroren producten dan makkelijker. Je bent toch sneller weer thuis.
Lekkere menu's! Ik zou zo aanschuiven :)
BeantwoordenVerwijderenDat met die kip doe ik trouwens ook altijd. Ik maak op dag 1 een hele bio kip klaar en hier eten we vervolgens zo'n 4 dagen van. De eerste dag eten we de kip 'gewoon'. Vervolgens pluk ik al het vlees van de botten en verwerk het vlees in bijvoorbeeld bami, tortillia's, pitabroodjes met kipsalade etc. Ideaal: 1 keer werk en meerdere dagen gemak! Vaak zijn er nog restjes over van de bereide maaltijden en dan kunnen we er zelfs nog langer mee.
Eens per twee weken boodschappen doen lijkt mij ook wel wat. Als je ook groenten koopt die je langer kunt bewaren moet dit goed te doen zijn voor de tweede week.
Met de kip was ik het inderdaad precies zo van plan, moet even kijken hoeveel ik overhoud. Ben benieuwd hoe het bevalt, maar het lijkt mij inderdaad ideaal!
VerwijderenIk vind het heerlijk om zo weinig boodschappen te doen, en ik heb ook genoeg voorraad om bijvoorbeeld onverwacht bezoek op te vangen. Bovendien bak ik het brood zelf, dus daar hoef ik niet voor weg ;)
Van het karkas kan je ook nog prima bouillon trekken!
VerwijderenZeker! Zo hoef je niks weg te gooien!
Verwijderenziet er zeer goed uit :)
BeantwoordenVerwijderenWat is papa di pommedore?
BeantwoordenVerwijderenDat is tomatensoep met daarin oud brood verwerkt.
VerwijderenHeel erg lekker, ik zag het recept bij Jamie Oliver.
Het is super goedkoop, er gaat alleen knoflook, een blikje tomaat, wat kruiden en oud brood in.
Hier vind je het recept: http://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/bread-and-tomato-soup-pappa-al-pomodoro
Leuk dat recept van papa di pommedore. Kan ik binnenkort ook wel eens maken. Op de site van de keuken van Johanna heb ik ook al een paar niet te dure recepten gehaald. Bijv. boerenkool met Friese nagelkaas of witte bonen met spek en ei.
BeantwoordenVerwijderenZiet er weer goed uit ! Lekker he, kastjes en vriezer weer aangevuld.Voldaan gevoel hmm?
BeantwoordenVerwijderenDat is zeker een voldaan gevoel!
VerwijderenWaar kun je alle recepten vinden? Ik ben namelijk van plan dit ook uit te proberen, maar daar heb ik wel de recepten voor nodig.
BeantwoordenVerwijderenEen aantal recepten heb ik op mijn blog staan, maar lang niet alles. Maar veel dingen zijn standaard recepten en ook wel in kookboeken en online te vinden, wie weet kom je daar verder mee.
VerwijderenEen ander idee is om op mijn extra tabblad met goedkope weekmenu's te kijken, hier kan je meer recepten vinden.