zaterdag 25 januari 2014

Geld besparen bij het klussen

Vriend is niet alleen heel handig, maar ook erg slim. Hij heeft een manier gevonden om ons heel veel geld te besparen, en dat mag wel even trots gezegd worden. Wij zijn nog steeds bezig met de voorbereidingen om ons platte dak te repareren, wij hebben inmiddels bijna alle onderdelen in huis. Maar hiervoor hebben we ook nog houtwerk nodig, een paar dikke balken zijn gewenst. Dat is niet goedkoop, een paar honderd euro ben je zo kwijt.

Nu loopt vriend overal rond met zijn ogen open, en is het hem opgevallen dat in een van onze oude schuren hele mooie (best nieuwe) balken zitten. De vorige bewoners hebben daar niet al te lang geleden een soort extra verdieping gemaakt, met dragende balken en liggende planken erop. Maar aangezien wij deze loods toch niet gebruiken (lees: is bouwval) is hij eens van dichterbij gaan kijken.


Wat blijkt: prachtige dikke balken van ruim 4,5m lang en 7 cm dik! Dus vriend heeft de eerste losgehaald en mee naar binnen genomen, na een goede schuurbeurt ziet hij er uit als nieuw. Ik heb in Nederland bij de bouwmarkt nog nooit zo'n rechte balk gezien! Super oplossing dus! Zo zie je maar, ik ben niet de enige vrek hier. Vriend kan er ook wat van! Had ik al gezegd dat ik blij met hem ben?

15 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je producten kunt hergebruilken. En het is wel superfijn om zo'n handige man in huis te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed zeg! Dat zal een mooi bedrag besparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook zo'n vriend die alles kan hergebruiken. Nadeel hij heeft heel veel ruimte nodig om alles op te slaan en die is er eigenlijk niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hier ook nog verscheidene balken liggen waar niets mee gedaan wordt... Maar ik denk dat het voor jullie te ver reizen is naar omgeving delft... Anders mag je ze zo op komen halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lief aanbod zeg! Helaas is het veel te ver weg voor ons, maar dankjewel!

   Verwijderen
 5. Geweldig zulke oude schuurtjes met zulke verrassingen. Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi he? het was mij nog niet opgevallen, goed dat vriend oplettend is :D

   Verwijderen
 6. Heerlijk dat is weer mooi meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. super slim en heerlijk zo'n handig en slimme man.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is een mooie manier van hergebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super slim, leuk om ervaringen van mijn mede-klussers te lezen

  BeantwoordenVerwijderen