maandag 27 januari 2014

Vogeltaartjes

Nu het zo koud is, vind ik het leuk om de vogels wat bij te voeren. Vorig jaar heb ik verschillende (grote) vogeltaarten gemaakt, ik had hiervan nog wat vogelzaad en een stuk frituurvet liggen, dus ik besloot een soort van mezenbollen te maken.


Ik gebruik siliconen cupcake vormpjes en schep hier het gesmolten vet met het vogelzaad in. Ik besloot het iets feestelijker te maken met wat (oude) pinda's die ik nog had liggen. Het resultaat is behoorlijk feestelijk al zeg ik het zelf! Nadat ze uitgehard zijn, kan je de siliconen cupjes makkelijk verwijderen. Daarna zijn ze klaar om op te dienen.


Nu met de vorst en de sneeuw heb ik er gelijk eentje buiten gezet. Het vogelhuisje is te zien vanuit het keukenraam, ik vind het altijd heerlijk om de vogeltjes te bekijken. Het ziet er naar uit dat ze het wel waarderen, want het is flink druk!

9 opmerkingen:

 1. Verwende vogeltjes! Ziet er erg leuk uit.
  Bij mijn buren staat een zwaan van vogelzaad in de tuin, maar ik zie er nauwelijks vogeltjes bij. Er wordt wel iets aan de kop gegeten en nu ziet hij er een stuk minder mooi uit, dat is wel zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het mooie gaat er natuurlijk wel van af als er aan gegeten wordt, maar ja daar is het wel voor :)

   Verwijderen
 2. Ziet er leuk uit. Jammer van de pinda's. Het kost de vogels erg veel energie om ze open te krijgen en die energie kunnen ze beter gebruiken om hè overleven... K.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zitten maar 4 pinda's per keer bij, en ze hoeven er niet langsheen. Ze kunnen gewoon bij de rest van de vet komen.

   Verwijderen
 3. Wat een leuke cup cake's de vogeltjes zullen je dankbaar zijn.
  Wij hebben ook een vogelhuisje staan het rare is als ik vet ballen met vogelzaad maakt eten ze het niet op, maar leg ik brood/beschuit en vogelzaad in het huisje dan hebben we over bevolking ;-)

  Ze houden hier dus niet van poespas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ligt waarschijnlijk ook aan de soort vogels, wij hebben voornamelijk koolmeesjes, pimpelmeesjes, roodborstjes en vinkjes. Mussen bijvoorbeeld zien wij hier amper.

   Verwijderen
 4. Wat een leuk idee, ziet er heel vrolijk uit zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er gezellig uit. Vooral onze poezen zijn erg enthousiast als ik een vet bolleke ophang....alsof het voor hun bijvoeding bedoeld is :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik snap ze wel. Hier kan de kat niet in het vogelhuisje kijken en/of komen, dus dat scheelt!

   Verwijderen