donderdag 23 januari 2014

Hoera!


Wat is het fijn om een handige vriend te hebben! De waterleiding is weer gemaakt, en we kunnen weer gewoon water tappen. Wat een luxe is dat!

Het kapotte T-stuk is vervangen, en ook een groot deel van de aangrenzende stukken. Dit omdat het eigenlijk niet helemaal goed zat. Nu zit het handiger in elkaar, dus als er in de toekomst iets is dan kunnen we het gewoon loshalen.

Bij het klussen bleek ook dat de bestaande kranen wat oud waren, omdat ze na dichtdraaien lam bleken te zijn. Daarom hebben we ook de kranen vervangen.

Het geheel is uitgevoerd in ijzer, dat heeft niet onze voorkeur maar we hebben het voor nu maar zo gelaten. In de toekomst willen we graag alle waterleidingen vervangen door koperen leidingen, maar daar hebben we op dit moment gewoon geen geld voor.

Uiteindelijk tellen al die kleine onderdelen best aan. Wat stukken pijp, ringen, kranen, rubbertjes en we zijn ongeveer € 100,- kwijt. En niet te vergeten een flink aantal uren inzet van vriend! Wij zitten er in elk geval weer droog bij!

16 opmerkingen:

 1. Zo geen half werk met fraaie afsluiter en goede kogelkranen :)

  Netjes hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat al dat spul zo vreselijk duur moet zijn, daar kan e soms gewoon niet bij hè?
  'gelukkig' dat je de uren niet ook nog moest betalen!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is ook een duidelijk voorbeeld van ' vele kleintjes maken een grote'. Al die onderdeeltjes kosten € 1,- / € 1,50 / € 2,- en nog een paar wat duurdere. Toch kom je op € 100,- uit!

   Verwijderen
 3. Geweldig! Fijn dat het weer in orde is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk dat de vaardigheid in huis is om het zelf te doen, anders zou je nog veel meer geld kwijt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker! Wat dat betreft zijn wij een goed team, We hebben allebei andere vaardigheden, zo kunnen we veel dingen zelf doen!

   Verwijderen
 5. Nooit meer laten gaan die man.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh wat fijn dat je een handige man hebt. Die van mij heeft echt twee linkerhanden.

  BeantwoordenVerwijderen