dinsdag 7 januari 2014

Zo zit het mee...

...en zo zit het tegen. Gisteren belde vriend met de mededeling dat zijn werkgever hem niet meer nodig had, en met een 0-urencontract via een uitzendbureau kan het zo snel gaan. Blijkbaar heeft het uitzendbureau vergeten dit aan hem door te geven, heel erg slordig!! Voor ons kwam het op deze maandagmorgen als een verassing, zeker omdat eerder afgesproken was dat hij nog tot eind zou januari werken .

Ik was dit nieuws nog aan het verwerken toen vriend weer belde, nogmaals met slecht nieuws. Hij heeft een ongeluk gehad met de auto! Oh ik had mijn hart in mijn keel en mijn adem stokte even, maar gelukkig is hij nog helemaal heel!! Helaas de auto (lease) niet. Hij is op een afrit van een snelweg van de weg af geraakt omdat het hem niet lukte om te remmen, hij heeft kunnen voorkomen dat hij op een andere auto terecht kwam. Gelukkig is hij een zeer goede bestuurder, en heeft hij goed overzicht ook in paniek situaties.

Maar wat een dag zeg! Ik vond het heel moeilijk dat ik zo ver bij hem vandaan was, en dat  ik hem niet kon helpen. Gelukkig is hij redelijk van de schrik bekomen en pakt hij het allemaal goed op. Zó kan het nieuwe jaar ook beginnen.

Ik kies ervoor om het positief in te zien: vriend komt naar huis! En dat is iets waar wij beiden erg naar uit keken. Het is wellicht niet onder de omstandigheden die wij vooraf voorgesteld hadden, maar wat zal het fijn zijn om weer samen te leven en wonen.

Daarnaast zal het waarschijnlijk geen probleem zijn voor vriend om hier werk te vinden. Vorige week heeft hij vier sollicitatiebrieven verstuurd, en daar is gisteren al meteen over gebeld. Dus dat ziet er hoopvol uit. Hier in Duitsland zeggen ze: 'als je wilt werken, is er werk' en daar gaan we maar even van uit dan :)

Voor nu is het allemaal even een beetje raar. Ik heb gelijk een crisisbegroting gemaakt, en hieruit kan ik opmaken dat als wij allebei helemaal geen inkomen zouden hebben we nog 4 maanden rond kunnen komen. Natuurlijk is dit niet aan de orde, want vriend heeft recht op WW. Maar wij gaan er van uit dat hij eerder een nieuwe baan heeft, dan dat hij de WW rond zou hebben.

Voorlopig weer even wat om te verwerken allemaal..

33 opmerkingen:

 1. Je zit in de hoek waar de klappen vallen, lijkt 't! Pffft heul veul sterkte en 'k hoop dat jullie beiden snel iets (als in werk) vinden,
  sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo voelt het wel een beetje ja.
   Maar ik voel mij eigenlijk heel rustig, ik heb veel vertrouwen in de toekomst!

   Verwijderen
 2. Oei...vervelend nieuws zeg!
  Mooie is dan wel dat hij thuis is, maar toch...tis even schrikken.
  Hopelijk heeft hij (en jij) snel wat anders, succes en sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker schrikken, maar voorlopig komt hij straks thuis en blijft hij dan hier. Ik kan niet wachten tot ik hem weer bij mij heb!

   Verwijderen
 3. Wat een schrik,dat ongeluk. De financiele tegenvaller is niet leuk,maar je vriend bleef gelukkig gezond. Dat is het belangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Het zet alles goed in perspectief, we hebben elkaar en we zijn gezond. Veel mensen hebben het slechter.

   Verwijderen
 4. Jeetje wat schrikken van het ongeluk!! Gelukkig gezond en wel eruit gekomen!!
  Baan verlies, vervelend maar hij zal best snel weer aan het werk gaan. Heb er alle vertrouwen in dat de toekomst jullie positief ingaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsjonge dat is niet niks zeg! Ik kan me voorstellen dat je even moest slikken. Maar fijn dat er al gebeld is over zijn sollicitatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij is op de afrit van de snelweg van de weg geraakt en zeer goede bestuurder dat is een paradox.

  Als je aan de juiste snelheid houd ook op een afrit raak je niet van de weg en ben je zodoende dus geen zeer goede bestuurder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat negatief. Ze zit niet op dit type reactie te wachten, denk ik.

   Verwijderen
  2. Hoezo is toch feitelijk juist.

   Verwijderen
  3. Het is zo dat zijn remmen niet werkten, hij heeft niet te hard gereden. Hij heeft kunnen voorkomen dat hij een andere auto geraakt heeft, is daardoor echter wel zelf van de weg geraakt.

   Verwijderen
  4. Er kam modder of water hebben gelegen, er kan een defect aan de auto geweest zijn, er kan een dier over gestoken zijn... Je weet het toch niet?
   Beetje kort door de bocht dit :(

   Verwijderen
  5. Dat remmen niet werken dat kan bijna niet, onmogelijk en dan heb je altijd nog een handrem.
   inenomdekas, kan maar dit alles nergens gelezen.

   Verwijderen
  6. Ik heb hier niet uitgebreid over de details geschreven omdat het er niet toe doet. Dit is mijn blog en gaat daarom over mijn beleving van de situatie. Ik wil verder niet teveel ingaan over de situatie van vriend omdat het zijn ding is.
   Dat gezegd hebbende, ik ken vriend en hij is zeker een zeer goede bestuurder en ik weet zeker dat hij op geen enkele manier schuld had aan de situatie. Shit happens.

   Verwijderen
  7. Het is ook erg vervelend en wil zeker niet te wijsneuzerig zijn :)

   Maar een auto heeft een diagonale gescheiden remsysteem en dat die beide spontaan uitvallen is bijna onmogelijk.

   En mocht dat toch gebeuren zie je dat tijdig op je dashboard en moet je niet gaan (verder)rijden.

   Afrit waarschijnlijk met een te hoge snelheid genomen misschien iets glad, ABS geactiveerd auto onbestuurbaar maar remt wel.

   Schuldige de bestuurder, jammer maar helaas.

   Verwijderen
  8. Hallo wijsneus volgens mij heb ik nergens gelezen dat jij naast de bestuurder zat.
   Dus vind ik het ver gaan als je zegt schuldige de bestuurder.
   Sorry weg naar zelfvoorziening maar ik vind het van deze persoon niet netjes om zo n uitspraak te doen.

   Verwijderen
  9. Ik vind het ook niet fijn om hier een hele 'strijd' van te maken, daar gaat dit blogje ook niet om. Maar ik ben een voorstander van vrije meningsuiting dus ik laat het gewoon staan. Maar ik ga hier niet meer over in discussie :)
   Dank je voor je steun ik moet het kunnen!

   Verwijderen
  10. @ik moet het kunnen,

   Daar hoef ik niet naast te zitten want :

   Aan 93% van alle ongevallen
   ligt een menselijke fout ten
   grondslag*

   Bron:
   http://www.clifford.nl/pdf/brochure/Mobileye-NL.pdf

   Verwijderen
 7. Fijn dat jullie weer echt kunnen gaan samenwonen. En veel succes met het vinden van een baan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He bah! Wat een naar begin van dit nieuwe jaar!
  Ik wens jullie alle goeds voor de toekomst. Houd moed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig is het goed afgelopen met je vriend en dat is het allerbelangrijkste. Baanverlies is absoluut niet leuk, maar hopelijk vindt hij dichter bij huis een leuke baan. Dan leven jullie weer samen. Geweldig zou dat zijn. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Zo zien wij het ook, het is een mooie kans. En wij grijpen het met beide handen aan!

   Verwijderen
 10. Zo, dat is schrikken! Gelukkig is het inderdaad goed afgelopen. Het zou fijn zijn als je vriend snel weer werk heeft, maar voor nu is het ook mooi dat hij dan weer naar huis komt. Misschien is er thuis ook nog wel voldoende te klussen of iets dergelijks? (Ik volg je net pas, dus moet me nog even inlezen!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh er is hier zeker genoeg te klussen, meer dan genoeg. Maar aangezien er voor de meeste (grote/echte) klussen geen geld is, houd het snel op :)
   Voorlopig is werken echt een prioriteit voor ons beiden.

   Verwijderen
 11. wat voor een werk zoekt je vrien of zoeken jullie? En welke Kreis wonen jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vriend zoekt werk als elektromonteur, waar gelukkig werk zat in is. Ik zou het liefste een administratieve baan hebben, maar stel mijn wensen makkelijk bij. Wij zoeken werk in regio Papenburg.

   Verwijderen
 12. Oh heftig zeg... blij dat hij niets mankeert....

  BeantwoordenVerwijderen