zaterdag 11 januari 2014

Onzekerheid en stress

De laatste dagen ben ik een beetje van slag. Ik merk dat het moeilijk is om positief te blijven, ook al doe ik daar natuurlijk zeker mijn best voor. Ergens in mijn achterhoofd knaagt het de hele tijd, het feit dat we nu allebei werkloos zijn. Ook al weet ik best, dat vriend vast niet lang werkloos is. En dat we waarschijnlijk genoeg spaargeld hebben om deze periode te overbruggen. De onzekerheid weegt zwaar, en het maalt maar door mijn hoofd.

Ik blijf maar bezig met de cijfertjes, met de begroting en met de uitgaven. Hoe kan het beter, hoe lang houden we het vol. Als ik niet op pas zou ik gek worden. Gelukkig kan ik wel goed slapen, ik ben zelfs doodmoe. Dus ik doe mijn best om zo goed mogelijk voor mijzelf te zorgen, goed slapen, gezond eten, sporten. Het zijn dingen die nu juist moeilijk zijn, en daarom waarschijnlijk juist extra belangrijk.

Ik hoop dat ik met volharding, ritme en regelmaat verder kom. Ik probeer mij niet de hele tijd bezig te houden met de cijfertjes, want het is niet alsof ze nu ineens veranderen. Ik probeer mij te focussen op wat ik wel kan doen. Ik ben van plan om volgende week naar een uitzendbureau te gaan, en te vragen om werk. Het maakt mij niet uit wat voor werk, en hoeveel uren. Nu is de tijd om een begin te maken. Hopelijk kan ik dus binnenkort wat inkomen vergaren op deze manier.

Vriend heeft inmiddels al twee verzoeken voor een afspraak binnengekregen, dus maandag gaat hij daar achteraan. Met een beetje geluk kan hij per 1 februari weer aan de bak, dat zou flink wat rust geven voor ons beiden! Want deze onzekerheid is niet goed voor mijn gemoedsrust!

28 opmerkingen:

 1. Lastig hé, je weet rationeel best dat het geen enkele zin heeft je er druk over te maken en te stressen er komt best wel werk voor jullie, maar ja je gedachten blijven rondtollen en met cijfertjes bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo gaat dat precies! Gelukkig kan ik het nog wel wat relativeren, maar het is toch zenuwslopend.

   Verwijderen
 2. Die onzekerheid is zeer slopend. Ik vind het heel herkenbaar. Mijn man verliest zijn baan eind deze maand. In de 4 Maanden dat we dit nu weten hebik vele mogelijkheden begrotingssituaties doorgerekend. Gelukkig deze week werk gevonden, maar wat een stress.
  Hopelijk vind je vriend snel een baan! Het ziet er gelukkig gunstig uit voor hem. Ik gun het jullie zo! De afgelopen tijd heb ik vooral mee gelezen en ook van jou veel geleerd:-) en even negatief zijn en voelen hoort er ook gewoon bij, dat positieve kon wel weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat je man werk gevonden heeft! Ik kan mij jullie opluchting goed voorstellen. Het doorrekenen van begrotingssituaties is erg herkenbaar :)
   Dank je voor je steun!

   Verwijderen
 3. Logisch toch in deze situatie? Je beseft zelf,dat je gedachten doordraaien en je zorgt goed voor je zelf. Dat is al belangrijk. Succes allebei met solliciteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, ik ga er van uit dat ik niet meer dan dat kan doen nu. Hopelijk is het genoeg. Dank!

   Verwijderen
 4. Gelukkig woon je in Duitsland dat staat er economisch toch beter voor dan Nederland op dit moment. Het gaat waarschijnlijk allemaal goed komen. Houd moed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och meid! Het is een vervelende situatie maar er komt een einde aan, echt waar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Gelukkig komt er na regen altijd zonneschijn! Ik kijk er naar uit!

   Verwijderen
 6. Pfoeh...nou, logisch hoor dat je hier van in de stress raakt!
  Echt heel naar is dat als het maar blijft malen en jij blijft rekenen en denken hoe het anders kan.
  Sterkte ...en ik hoop dat jij en/of je vriend snel werk vinden zodat je je zorgen los kan laten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik doe mijn best om niet te veel te stressen maar het is inderdaad lastig. Ik hoop ook dat ik mijn zorgen snel los kan laten!

   Verwijderen
 7. Sterkte voor jullie beiden. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat jullie snel werk zullen vinden omdat het in Duitsland een stuk beter gaat.
  En verder is het nu een heel groot voordeel dat jij zo goed met geld en middelen om kunt gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan het me goed voorstellen hoe je je voelt; Ik vind dat je juist altijd zo sterk en optimistisch bent! Maar je op zijn tijd onzeker voelen mag ook. Vertrouw erop dat het uiteindelijk wel goed komt, en wees blij met je buffertje. En wees trots op jezelf! Want je doet het goed, ik bewonder je om hoe je met geld omgaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief! Ik ben meestal ook positief, maar soms heb je toch je dag niet. Ik heb ook wel vertrouwen in de toekomst, nu is het gewoon even doorbijten :)
   Bedankt voor je compliment!

   Verwijderen
 9. Moeilijk soms om de stressknop om te zetten he. Maar het komt goed hoor.

  hou je haaks, liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je vriend en/of jij zullen waarschijnlijk snel weer werk vinden, maar wanneer? Dat onzekere. Jullie doen het erg goed met o.a. jullie financiën. Houd moed! Jullie zijn zo goed bezig met jullie sollicitaties dat het gewoon goed moet komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Het is inderdaad de onzekerheid die het zo moeilijk maakt, maar wij houden hoop!

   Verwijderen
  2. ML werkt ook via (jaar)contracten en mocht hier geen werk meer zijn, dan probeert hij ook in Duitsland werk te vinden of anders in Zweden/Noorwegen. Ik zelf ben ook mijn baan kwijt vanaf 1 januari. Dus de onzekerheid van jullie snap ik heel goed. Succes!

   Verwijderen
  3. Vervelend dat jij ook je baan kwijt bent! Er zitten veel mensen in het zelfde schuitje momenteel.
   Begrijpelijk dat je over de grens zou kijken als hier geen werk te vinden is, je moet toch voor jezelf zorgen.
   Ik hoop dat het niet zover hoeft te komen!

   Verwijderen
 11. Wat ben jij een sterke vrouw zeg Respect.
  Dan word ik toch maar wat kleiner want manlief heeft nog werk gelukkig.
  En zeur ik over het rondkomen en schulden dat is toch niets vergeleken bij jou.
  Respect voor jullie alle twee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ieder huisje heeft zijn eigen kruisje, we doen allemaal ons best toch? :)

   Verwijderen
 12. Ik hoop dat jullie allebei snel weer aan de bak kunnen. Jullie verdienen het! Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat lijkt het me allemaal lastig, logisch dat je gestrest bent hoor. Ik zou me ook zorgen maken ondanks ik weet dat we het zouden redden.

  BeantwoordenVerwijderen