dinsdag 21 oktober 2014

Bijen

Toen ik gisteren een rondje door de tuin liep, viel mijn oog ineens op deze bezige bijen. Eigenlijk had ik niet verwacht dat er nog bijen meer zouden zijn omdat het al zo herfstig is, laat staan dat ze nog zo druk bezig zijn!


Ik vind het prachtig om te zien, en ik ben blij dat er hier in de omgeving nog best veel bijen zijn. Toen ik nog in Nederland woonde zag ik bijna nooit bijen. Het akkerland naast ons huis staat inmiddels helemaal vol met bloeiend koolzaad, dus er is hier nog genoeg te halen voor de bijen.


Bij het tankstation in het dorpje hier kan je de honing kopen van onze lokale imker, heerlijk! In de toekomst willen wij ook zeker een bijenvolk op ons eigen terrein. Ik wil daarvoor later nog eens contact opnemen met onze lokale imker, misschien vind hij het leuk om een cursus te geven.

3 opmerkingen:

  1. Ik kan zo genieten van hun gezoem,als ik bij zo'n struik sta

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hier zit onze hedra ook helemaal vol met bijen... wat een gezoem idd ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze halen stuifmeel. Moet je doen, bijen gaan houden. Is echt heel erg leuk. Waarschijnlijk biedt de imkerverening bij jullie in de buurt wel een cursus aan (weet niet of dat in Duitsland ook zo gaat).

    BeantwoordenVerwijderen