vrijdag 17 oktober 2014

Kou, Kachel en uitzieken

Gisteren hebben wij voor het eerst de houtkachel aangehad, wat was dat lekker! Arme Maarten is helaas geveld door de griep en heeft de dag zwak, ziek en snotterig in bed doorgebracht. Toen ik thuis kwam brandde er een gezellig vuurtje en was het inmiddels al lekker warm gestookt.

Dat stoken was zeker niet overbodig, aangezien de temperatuur in huis al gedaald was naar 15 graden! Met de houtkachel kunnen wij de woonkamer (waar wij ook slapen) en de computerkamer comfortabel warm stoken, maar andere ruimtes blijven nog wat koud. Het wordt echt tijd om een nieuw expansievat te kopen en de cv te repareren, zodat wij binnenkort het hele huis weer warm kunnen stoken. (En dan sparen, zodat wij de hele verwarmingsinstallatie in huis op de schop kunnen gaan nemen volgend jaar.)

Ondertussen doe ik mijn best om door te werken, niet ziek te worden, lief te zijn voor Maarten en deze laatste werkdag van de week door te komen. Ik kijk er naar uit om vanmiddag thuis te komen en aan mijn weekend te beginnen!

9 opmerkingen:

 1. Beterschap voor Maarten en ik hoop dat jijzelf gezond blijft!
  Lekker, dat de houtkachel weer aan is.
  Alvast een heel fijn weekend gewenst.
  Lieve groet, Christina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap voor Maarten en hopelijk word je ni ziek, al heerst het wel een beetje :S

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap daar. We hebben hier de houtkachel ook al weer aan. Gezellig he.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn thuiskomen, in een huis waar de kachel brandt! Hopelijk steekt Maarten jou niet aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beterschap voor Maarten en hopelijk word jij niet ziek dan! Hier heb ik de haard ook weer aan, en de pelletkachel 's avonds meestal, omdat ik dan in de kamer zit. Het begint vooral in huis echt weer af te koelen, buiten vind ik het nog wel te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier hebben we vanavond de speksteenkachel ook twee uurtjes aangehad. Zo'n heerlijke warmte. Beterschap voor Maarten en een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allereerst beterschap voor Maarten . Wij hadden tot vorig jaar in Roemenië terracottakachels voor de warmte. Ze staan er nu nog voor sier en noodgevallen , we hebben vorig jaar een hout gestookte cv laten aanleggen , het kost wel wat maar wat een heerlijkheid het hele huis warm in één keer. En de ruimte waar we niet zijn staat de cv gewoon dicht gedraaid . Het hout laten we in de nazomer komen , kloven we en stapelen we , zodat het kan drogen voor de winter erop.Ik hoorde iemand zeggen of las het ergens zo heb je 2 keer warmte. Echt een hout gestookte cv doet niet onder voor een gewone .

  BeantwoordenVerwijderen